logo
25/03
16/03
15/03
10/03
29/02
09/02
06/02
02/02
30/01
28/01
17/01
12/01
2 ...

Легендарний Гарнізонний храм у Львові відзначає 9-ту річницю відкриття як церкви для військових

06-12-2020 15:515857

Легендарний Гарнізонний храм у Львові відзначає 9-ту річницю відкриття як церкви для військових
Фото: зі сторінки у Facebook

Найбільший гарнізонний храм України – святих апостолів Петра і Павла, що у Львові, святкує свою чергову річницю відкриття у ролі військового храму.

9 років тому, 6 грудня 2011 року, на честь 20-ї річниці Збройних Сил України тут відбулось урочисте його освячення. За час війни цей храм допоміг захисникам України на понад мільйон доларів США, пише РІСУ.

На той час це була перша в Україні гарнізонна церква. Її настоятелем став на той час отець Степан Сус. Після того, як минулого року він був призначений єпископом Курії Верховного Архиєпископа Української Греко-Католицької Церкви, його справу продовжив отець Тарас Михальчук, який й очолив Центр військового капеланства Львівської архиєпархії УГКЦ.

У Гарнізонному храмі відспівують і проводжають до місця поховання захисників України, полеглих у російсько-українській війні. Саме тут моляться за здоров’я наших воїнів та перемоги українського воїнства. Саме тут солдати, сержанти, курсанти, офіцери, працівники ЗС України й ветерани беруть шлюб, охрещують дітей, приймають інші церковні таїнства.

Цей храм вже давно став символом боротьби нашого народу за свою Незалежність! У ньому моляться, у ньому увірують, у ньому проводжають в останню путь найкращих синів і доньок. Окрім того, у ньому запроваджують та здійснюють багато культурних, соціальних й волонтерських проєктів.

Фактично з дня відкриття церкви тут відбуваються поетапні реставраційні роботи. Священнослужителі церкви сподіваються, що через рік, коли святкуватиметься 10-річчя храму, майстри завершать усі склепіння та інші реставраційні роботи.

Храм став візиткою України у всьому світі. Впродовж 9 років тут зустрічали делегації найвищого рівня з різних країн.

Зараз у Гарнізонному храмі святих первоверховних апостолів Петра і Павла у Львові з нагоди Дня Збройних Сил України та річниці освячення храму відбувається святкова Літургія за українське військо.

Leopolis.news