logo
13/04
10/04
02/04
29/03
21/03
13/03
12/03
04/03
27/02
21/02
06/02
01/02
2 ...

В уряді Кіпру вирішили, коли відкриють кордон для українців

06-12-2020 18:115949

В уряді Кіпру вирішили, коли відкриють кордон для українців
Фото: ілюстративне

Уряд Кіпру ухвалив оновлений план щодо поступового відновлення польотів. Так, туристам, які вакцинувалися проти COVID-19, дозволять в'їжджати у країну без проходження тесту на коронавірус.

Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на повідомлення влади Кіпру.

Нові правила набудуть чинності з 1 березня 2021 року. Зокрема влада змінила назви категорій, яким дозволяють в'їзд до країни:

  • «зелена» зона — усі країни ЄС; звідти туристи можуть без обмежень прилітати в аеропорти Лімасола та Пафоса;
  • «помаранчева» зона — країни Європейського економічного простору, зокрема Велика Британія та Швейцарія; перед посадкою на літак до Кіпру потрібно показати негативний результат ПЛР-тесту, зроблений упродовж 72 годин до прибуття;
  • «червона» зона — країни поза ЄС, зокрема це й Україна, Росія, Ізраїль, ОАЄ, Ліван, Йорданія, Саудівська Аравія, Єгипет і Білорусь. Громадяни з цих країн мають зробити два ПЛР-тести: один за 72 години до вильоту, другий — в аеропорту після прибуття. Самоізоляція не передбачена;
  • «сіра» зона — усі країни, які не потрапили в три попередні категорії. З них дозволять прилітати лише громадянам Кіпру, іноземцям із дозволом на проживання в Кіпрі та власникам спеціальних дозволів (наприклад, близьким родичам громадян Кіпру). Після прильоту їм доведеться 14 днів провести на ізоляції.

А до березня які правила діють?

Наразі Кіпр ділить країни на три категорії: A, B і С. Україну віднесли до категорії C. Це означає, що вїзд дозволений лише окремим категоріям: подружжю та неповнолітнім дітям громадян Кіпру; резидентам Кіпру, які мають дозвіл на проживання; найближчим родичам (діти, батьки); людям, які легально проживають або працюють на Кіпрі з метою возз'єднання сім'ї; людям, яким дозволений в'їзд за Віденською конвенцією; людям, у яких є спеціальний дозвіл на в'їзд від уряду Кіпру.

За 72 години до прильоту необхідно зробити ПЛР-тест. Можна зробити тест після прильоту, але тоді доведеться самоізолюватися до отримання результатів дослідження. Також перед прильотом необхідно зареєструватися на сайті cyprusflightpass.

Крім того, посольство України в Кіпрі зазначає, що авіакомпанія Ryanair скасувала рейси з Києва до Кіпру, натомість Cyprus Airways оголосила про здійснення чотирьох спецрейсів Ларнака-Київ-Ларнака 28 листопада, 12 та 26 грудня 2020 року та 9 січня 2021 року, але лише для окремих категорій громадян. 

Leopolis.news