Як правильно підключити бойлер ®

http://leopolis.news/post/3354/yak-pravylno-pidklyuchyty-boyler-

02/07/2019

Бойлери бувають двох типів:

●      накопичувальні – нагадують бак з нагрівальним елементом, де вода гріється поступово; займають більше місця в кімнаті, однак потребують менше електроенергії;

●      проточні – компактніші, нагрівають воду безпосередньо в трубі, тому споживають більше електрики.

Підключення бойлера до електромережі

Перш ніж встановити водонагрівач, варто правильно вибрати для нього місце. На розташування бойлера впливають певні чинники. Тільки правильне підключення стане гарантією того, що прилад прослужить вам багато часу. З’ясуймо разом, які правила треба пам’ятати, щоб завжди мати в домі гарячу воду.

●      Труби з холодною водою повинні бути розміщені якомога ближче, а відстань до розетки має бути не меншою ніж 0,5 метра.

●      Не можна встановлювати бойлер на міжкімнатних стінах та перегородках з гіпсокартону, які не витримають його вагу.

●      Стіна має витримувати 250 кг – подвійну масу робочого приладу. Для розміщення накопичувального бойлера на стіні використовують спеціальні L-подібні гвинти, що виконують роль гачків. На них його підвішують за допомогою монтажної планки або приварених кронштейнів.

●      Обов’язково стежте, щоб прилад висів в ідеально горизонтальному та вертикальному положеннях: відхилення від рівня також впливають на довговічність його роботи.

Вмикати бойлер у розетку можна, якщо його потужність становить менш як 3,5 кВт, в іншому разі вона не витримає навантаження. Бойлер з більшою потужністю потрібно під’єднувати напряму до розподільного щитка за допомогою кабелю.

Підключення приладу до однофазної мережі можливе лише за умови, що потужність нижча ніж 4 кВт. Бойлер з вищим показником потрібно підключати лише до трифазної мережі (напруга 380 В).

Через підвищений рівень небезпеки потрібно встановити пристрій захисного відключення (ПЗВ). Його розміщують біля щитка, якщо бойлер працює від розетки, або біля самого бойлера, якщо прилад під’єднано до кабелю. У багатьох останніх моделях водонагрівачів ПЗВ на 15 мА вмонтовано в кабель підключення, тому встановлювати його не потрібно.

Якщо ви сумніваєтеся у своїх силах, краще довіритися фахівцям та замовити встановлення бойлера на сайті компанії RBK Kronos.

Як під'єднати бойлер до води

 

Підключення бойлера до води передбачає його під’єднання до магістралей гарячого та холодного водопостачання. Для цього біля обраного місця потрібно зробити врізування на трубах і під’єднати до них трійники. На кожен з них треба встановити по одному шаровому крану і кінцевику для під’єднання їх до труби. Після цього треба з’єднати холодний водопровід з відповідним патрубком на баку.

За допомогою ключа та клоччя накрутити різьбовий трійник. Кран для зливу монтують до центрального відгалуження водонагрівача, зворотний клапан – до нижнього. Стежте за його напрямком: стрілка повинна вказувати на бак. Після цього до клапана треба приєднати кінцевик і з’єднати з кінцевиком на врізці.

Гарячу воду під'єднати простіше. Варто лише встановити кран і кінцевик. Далі з’єднати останній з наконечником на врізці в гарячий водопровід.

Після повного монтажу бойлера обов’язково треба перевірити його роботу. Спочатку зачекайте, доки бак наповниться хоча б наполовину, а потім під’єднуйте його до електромережі.

Leopolis.news