logo
25/04
24/04
23/04
22/04
19/04
18/04
2 ...

У Львові пройде виставка молодіжної графіки «Ідентифікація»

09-12-2020 10:282275

У Львові пройде виставка молодіжної графіки «Ідентифікація»
Фото: lviv-online.com

 

«Ідентифікація» - саме під такою назвою 10 грудня 2020 року відкриється міжнародна виставка молодіжної графіки у Львівському Палаці мистецтв, організована за підтримки Українського культурного фонду.

 

 

Про це повідомляють організатори.

Виставка покаже розмаїття студентських робіт мистецьких шкіл України, Польщі та Словаччини. Свої надбання продемонструють студенти трьох мистецьких вузів України – Української академії друкарства, Національної академії образотворчого мистецтва та архітектури в Києві, Закарпатської академії мистецтв. Закордонні учасники будуть представлені Академією Образотворчих Мистецтв ім. Євгена Гепперта у Вроцлаві (Польща), Варшавською Академією образотворчих мистецтв (Польща) та Академією образотворчого мистецтва й дизайну в Братиславі (Словаччина).

Мета проєкту – здійснити промоцію графічного мистецтва через представлення студентських напрацювань мистецьких вузів України, Польщі та Словаччини, що розширить уяву про напрямки й особливості графічних шкіл Європи.

Юрій Візняк, генеральний директор Львівського Палацу мистецтв, «Тішить, що Палац розвиває міжнародну мистецьку співпрацю, особливо для молоді. Це надзвичайно важливо зараз, в умовах пандемії, підтримати талановитих студентів, допомогти їм популяризувати свій творчий доробок. Ми вдячні УКФ за інституційну підтримку Львівського Палацу мистецтв».

Ольга Луковська, кураторка виставки, «Виставка покаже багату мозаїку стилів, видів, концепцій у графічному мистецтві сьогодення. Проєкт засвідчує, що студентська молодь мислить категоріями сучасного мистецтва, демонструє багатство асоціативних образів. Думаю, така виставка – це добра нагода вивчати провідні риси та тенденції, які панують сьогодні у графічному мистецтві та дизайні». 

До експозиції ввійде понад 70 творів, виконаних у різних техніках, видах, стилях. Це лінорити, офорти, рисунки, твори у мішаних графічних техніках, проєкти візуальної комунікації тощо. Заплановане також видання каталогу, до якого ввійдуть найкращі авторські роботи. Виставка триватиме до середини січня.

Leopolis.news