logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

У Червонограді реконструюють 35 індивідуальних теплових пунктів соціальної інфраструктури

02-07-2019 21:211477

У Червонограді реконструюють 35 індивідуальних теплових пунктів соціальної інфраструктури
Фото: ЛОДА

Сьогодні, 2 липня, відбулася робоча нарада з нагоди початку реалізації Проекту з використання екологічних інвестицій, спрямованих на утеплення закладів освіти  та  встановлення індивідуальних теплових пунктів у місті Червоноград. 

Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«Ми розпочинаємо в Червонограді Проект поновлення системи теплопостачання для об’єктів соціальної сфери. Пункти будуть встановлені в дитячих садочках, школах, спортивних дитячих школах. Ці роботи дадуть економію до 30% тепла. Вони вплинуть на економію бюджетних коштів, які скеровуються на фінансування освіти. Також ці Проекти зменшать шкідливі викиди в атмосферу і зменшать негативне навантаження та довкілля і те повітря, яким ми і діти дихаємо тут, у Червонограді», – зазначив міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак.

Проектом передбачено реконструкцію 35 індивідуальних теплових пунктів на об’єктах соціальної сфери в місті Червоноград. Це забезпечить скорочення викидів парникових газів шляхом впровадження сучасних енергозберігаючих технологій, сприятиме зменшенню витрат на енергоресурси та поступовому покращенню екологічної ситуації в країні.

Це п'ятий проект, який уряди України й Іспанії здійснюють у межах Кіотського протоколу відповідно до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. Роботи на усіх об’єктах планують завершити до початку опального сезону цього року.

«Сьогодні ми починаємо реалізовувати ці проекти. Місто отримує 21 мільйон гривень. Самоокупність проекту після його реалізації становить близько 4 років. Щороку місто на цих 35-ти об’єктах буде економити близько 25 мільйонів гривень», – резюмував директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Руслан Гречаник.

Проект дозволить скоротити викиди парникових газів на 512 тонн у рік.

Leopolis.news