logo
28/03
27/03
2 ...

Патрульні Львівщини отримали 30 сучасних автомобілів-техстанцій (ФОТО)

11-12-2020 21:101600

Патрульні Львівщини отримали 30 сучасних автомобілів-техстанцій (ФОТО)
Фото: Патрульної поліції Львівської області

Відтепер патрульна поліція Львівської області має 30 сучасних автомобілів-техстанцій, завдяки яким копи зможуть здійснювати належний контроль технічного стану транспортних засобів.

 

Про це повідомляє патрульна поліція Львівської області.

Завдяки таким мобільним діагностичним станціям із відповідним обладнанням патрульні поліцейські зможуть здійснювати належний контроль технічного стану транспортних засобів. Ідеться про ті транспортні засоби, які підлягають обов’язковому технічному контролю. Це стосується комерційного транспорту, транспорту, який перевозить пасажирів, небезпечні вантажі.

Для цього використовуватимуть спеціальні прилади, які сертифіковані та пройшли повірку.

За допомогою таких пристроїв патрульні поліцейські вимірюватимуть в автомобілях:

  • сумарний люфт рульового управління;
  • параметри світла фар;
  • вміст димності у відпрацьованих газах дизельних або газодизельних двигунах;
  • вміст оксиду вуглецю та вуглеводнів у відпрацьованих газах автомобілів, що працюють на бензині або газовому паливі;
  • залишкову висоту малюнка протектора шин;
  • світло-пропускання скла;
  • шуму роботи транспортних засобів.

Контроль за відповідністю технічного стану транспортних засобів, які перевозять пасажирів, проводитимуть в місцях їхньої стоянки, або в початкових, проміжних чи кінцевих пунктах маршруту, або під час виїзду/заїзду із/до спеціально пристосованих місць для зберігання транспортних засобів (приміщення, гаражі, майданчики, стоянки тощо).

Контроль інших транспортних засобів, які підлягають обов’язковому технічному контролю, буде здійснюватися в місцях, де ПДР не заборонена їхня зупинка і стоянка, і там, де вони не перешкоджатимуть дорожньому руху.

Час на проведення такої перевірки не перевищуватиме 20 хвилин.

Під час застосування спеціальних приладів поліцейський складатиме акт відповідності технічного стану транспортного засобу та його обладнання у двох примірниках.

Усі виміри, зазначені в Акті відповідності, будуть використовуватись у якості доказів, на підставі яких поліцейський прийматиме рішення щодо притягнення водія до адміністративної відповідальності.

Працюватимуть на таких техстанціях патрульні поліцейські, які пройдуть спеціальну підготовку. По кожному приладу поліцейський матиме знання і навчання щодо його використання. Такі техстанції будуть розподілені на усі регіони України.

Ці автомобілі-техстанції на замовлення Департаменту патрульної поліції було закуплено Державним агентством інфраструктурних проєктів в рамках Державної програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху.

Leopolis.news