logo
25/04
24/04
23/04
22/04
19/04
18/04
2 ...

Канада ратифікувала угоду про спільне виробництво фільмів з Україною

12-12-2020 17:071602

Канада ратифікувала угоду про спільне виробництво фільмів з Україною

Канада ратифікувала угоду про спільне виробництво аудіовізуальних творів з Україною.

 

 

Про це повідомив у Facebook посол України в Канаді Андрій Шевченко.

«У нас класна новина для українських кіношників, телевізійників і для всіх глядачів. Канада ратифікувала Угоду про спільне виробництво аудіовізуальних творів з Україною. Угода починає працювати 1 січня. Цього не сталося б, якби не ривок, який зробило за останні роки наше кіно. Чекаємо на українсько-канадський "Оскар"», – йдеться в повідомленні.

За умови спільного виробництва угода дозволить українським продюсерам претендувати в Канаді на бюджетну підтримку, податкові пільги і знижки при дистрибуції. Відповідну підтримку матимуть і канадські теле- та кіновиробники, які зніматимуть в Україні.

Документ було підписано під час візиту президента Володимира Зеленського в Канаду в липні 2019 року. Верховна Рада ратифікувала угоду у вересні 2020-го.

Зеленський так прокоментував ратифікацію угоди канадською стороною: «Дякую Канаді та особисто прем’єр-міністру пану Трюдо за завершення всіх процедур, необхідних для набуття чинності цією угодою. Вона дає нові потужні можливості для розвитку теле- та кіноіндустрії в Україні, для спільного виробництва аудіовізуального контенту та дистрибуції проектів на міжнародному ринку». 

Leopolis.news