logo
28/03
25/03
16/03
15/03
10/03
29/02
09/02
06/02
02/02
30/01
28/01
17/01
2 ...

Глава УГКЦ: Не зачаровуйтеся жодною владою, месій більше не буде під жодним кольором

18-12-2020 20:144812

Глава УГКЦ: Не зачаровуйтеся жодною владою, месій більше не буде під жодним кольором

Патріарх УГКЦ Святослав заявив, що Covid-19 – це перевірка державних інституцій на міцність і державні інституції цю перевірку не пройшли.

 

Таку думку він висловив в ефірі «Живого телебачення», інформує РІСУ.

«У мене є таке відчуття, що ковід оголив усю слабкість наших державних інституцій. Він оголив усю слабкість державної влади. З іншого боку розвіяв усякі ілюзії», – сказав першоієрарх.

Глава УГКЦ нагадав слова Віталія Портнікова, що цього року Господь Бог поміг нам позбутися ілюзій і порожніх сподівань.

«Колись мене питали, що треба робити, щоби не розчаровуватися у владі. Я казав, що не треба зачаровуватися ніким», – зазначив він.

Патріарх Святослав зізнався, що коли нові обличчя прийшли до влади, то з'явилося відчуття «небезпеки, певної ерозії інституцій в українському політикумі, державі».

«А ми бачимо, що ковід – це перевірка інституцій на міцність інституцій. Я думаю, що влада до кінця не справилася з тим і тому почала шукати партнерства у громадянському суспільстві, зокрема у Церков», – резюмував предстоятель.

«Ми намагалися не спішити з якимись гучними засудами. Ми намагалися стати поруч, там де є потрібно – у питанні гуманітарному, соціальному», – додав він.

Глава УГКЦ розповів, що коли сталася біда на Прикарпатті, то Церква оголосила збір коштів для потерпілих. І на її заклик відгукнулися люди по всьому світу. Державні органи у цей час не знали, чим зарадити. Хоча намагалися по мірі можливостей працювати.

Патріарх Святослав також пригадав, як багатьох шокувало рішення Конституційного суду про відміну декларувань доходів чиновникам.

«Ми бачили, як влада, як президент, Верховна Рада намагалися знайти вихід з цієї пастки, у яку загнали ті, хто мав би допомогти, щоби не лише буква закону, але й дух законності був збережений. І таких моментів можна нарахувати дуже багато», – заявив першоєрарх.

«Тому не зачаровуйтеся жодною владою. Месій більше не буде під жодним кольором. Месія є один і Він вже прийшов», – наголосив Патріарх УГКЦ Святослав.

Leopolis.news