logo
29/03
28/03
2 ...

«Віртуози Львова» презентують новий проєкт «Українська музика від Сходу до Заходу»

18-12-2020 20:423850

«Віртуози Львова» презентують новий проєкт «Українська музика від Сходу до Заходу»

Відомий львівський колектив, Академічний камерний оркестр «Віртуози Львова», спільно із Маріупольським камерним оркестром «Ренесанс», співпраця з яким триває вже протягом багатьох років, започаткували грандіозний та унікальний проєкт, що отримав назву «Українська музика від Сходу до Заходу»!

Про це повідомляє пресслужба Львівської національної філармонії імені М. Скорика.

Проєкт «Українська музика від Сходу до Заходу» має важливу суспільну місію. Адже для українців цінності, які втілює національна музика, закладені впродовж тисячоліть в генетичному коді, тож через музику субтильні позивні національної історичної пам’яті потраплять до споживачів культурної продукції навіть швидше, ніж через слово чи навіть через живописний образ, оскільки глибоко зачіпають емоційні струни і здатні найбільше пробудити свідомість єдності українців – від Сходу до Заходу.

Спільно із Маріупольським камерним оркестром «Ренесанс», плідна співпраця з яким триває вже протягом багатьох років, «Віртуози Львова» записали компакт-диск із творами сучасних львівських та донецько-маріупольських композиторів.

Композиції обрані виконавцями, в першу чергу автором ідеї, диригентом, керівником оркестру «Віртуози Львова» Сергієм Бурком, поєднують демократичність, доступність художнього виразу з доцільним застосуванням сучасних виразових засобів. До формування репертуару компакт-диску, зокрема підготовці композицій донецьких та маріупольських митців, долучився Василь Крячок, художній керівник і диригент Маріупольського камерного оркестру «Ренесанс» та директор Маріупольської камерної філармонії. Це музика приємна і легка для сприйняття – але водночас не банальна, індивідуальна у кожного з композиторів – і позначена єдністю «сердечного образу світу», відомим українським кордоцентризмом, що особливо вирізняє національну культуру.

Презентація проєкту відбудеться у форматі телемосту між двома колективами, де камерні оркестри будуть почергово виконувати композиції, що увійшли до компакт-диску. Подія відбудеться 20 грудня о 18:00 у Концертному залі Людкевича Львівської національної філармонії імені М. Скорика. Також подію можна буде переглянути онлайн на офіційний інтернет-ресурсах медіа-хабу «Твоє місто».

У програмі концерту прозвучать твори Віктора Камінського, Володимира Стеценка, Валентина Сташенка, Володимира Мітіна, Юрія Ланюка, Мирослава Скорика та Богдани Фроляк.

Проєкт реалізований у рамках Програми підтримки міжрегіональної співпраці «Змінимо країну разом» від Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна».

Детальну інформацію про подію можна знайти за посиланням: https://philharmonia.lviv.ua/event/ukrainska-muzyka-vid-skhodu-do-zakhodu/

Квитки можна придбати у касі філармонії щодня з 15.00-18.00, а також в день події.

Leopolis.news