logo
18/04
16/04
08/04
02/04
31/03
29/03
28/03
25/03
16/03
15/03
10/03
29/02
09/02
2 ...

Папа Римський Франциск у різдвяному посланні побажав Україні миру і згадав про вакцини

25-12-2020 19:256247

Папа Римський  Франциск у різдвяному посланні побажав Україні миру і згадав про вакцини
Фото: UkrMedia

Папа Римський Франциск у традиційному різдвяному посланні Urbi et Orbi побажав Україні миру.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на «Радіо Ватикану».

Понтифік побажав миру усім людям, виокремивши конфлікти в Україні й Нагірному Карабаху.

«Нехай же син всевишнього підтримає зусилля міжнародної спільноти та залучених країн у дотриманні припинення вогню в Нагірному Карабасі, а також у східних регіонах України, та сприянні діалогові як єдиному шляху, що веде до миру та примирення», - сказав Папа Франциск.

Через карантинні обмеження площа Святого Петра, на якій щороку збиралися десятки тисяч прочан з усіх куточків світу, цього разу була порожньою. Тому цьогорічне послання Папа Римський виголосив не з лоджії базиліки, а із розташованого поруч Залу благословень.

Франциск у промові згадав про відкриття вакцин від коронавірусу, назвавши цю подію проблиском надії у період непевності.

«Але щоб ці світла могли просвітити ввесь світ і принести надію, вони повинні бути доступними для всіх», – наголосив він, підкреслюючи, що "не можемо також дозволити, аби нас переміг вірус індивідуалізму » .

«Прошу всіх: керівників держав, підприємства, міжнародні організації підтримувати співпрацю, а не конкуренцію, та подбати про вирішення для всіх, вакцини для всіх, особливо, для найуразливіших і потребуючих в усіх регіонах планети. На першому місці – найуразливіші та потребуючі», - сказав глава Католицької церкви.

Leopolis.news