logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

Директору львівського підприємства висунули підозру у привласненні майна

04-01-2021 18:121060

Директору львівського підприємства висунули підозру у привласненні майна

У Львові слідчі повідомили директору підприємства про підозру в привласненні майна та службовому підробленні.

Як встановили співробітники Шевченківського відділу поліції, внаслідок злочинних дій підозрюваного державі було завдано збитків на суму майже 170 тисяч гривень, інформує відділ комунікації поліції Львівської області.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що наприкінці 2019 року між підприємством (Товариство з обмеженою відповідальністю) та однією з районних адміністрацій Львівської міської ради був укладений договір про виконання робіт з капітального ремонту дворів, внутрішньо-квартальних доріг та тротуарів на одній з вулиць Львова.
В подальшому керівник підприємтсва, 54-річний львів’янин, підписав та подав для оплати в районну адміністрацію акти приймання виконаних будівельних робіт, в які вніс перелік та вартість робіт, які фактично не були виконані, на загальну суму майже 170 тисяч гривень. Цей факт був підтверджений висновком будівельно-технічної експертизи. Таким чином зловмисник завдав державі збитків на вказану суму.

Сьогодні, 4 січня, слідчі Шевченківського відділу поліції, за процесуального керівництва Львівської місцевої прокуратури №2, повідомили керівнику підприємтсва про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.1 ст.366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей – позбавлення волі на строк до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
Досудове розслідування триває.

Leopolis.news