logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

В УКУ створили благодійний фонд для абітурієнтів

05-01-2021 17:201928

В УКУ створили благодійний фонд для абітурієнтів
Фото: УКУ

Для підтримки вступників, які не в змозі покрити витрати на навчання, в Українському католицькому університеті створили Благодійний фонд.

Про це йдеться на офіційному сайті УКУ.

УКУ – приватний неприбутковий навчальний заклад, який пропонує якісну освіту і прагне залучати до Університету здібних, талановитих студентів. Аби вартість навчання не стала на заваді найталановитішим студентам навчатися тут, було створено Благодійний фонд. 

У 2020 році 56% першокурсників УКУ ввійшли до 5% найкращих вступників країни. Середній бал ЗНО становив – 189,23. Коротка інфографіка про вступ за посиланням.

«Ми продовжуємо реалізовувати стратегію Університету, над якою працювали останні 5 років – залучати найталановитіших студентів. І цей підхід дав свій результат, – коментує проректора УКУ, декан-засновниця Львівської бізнес-школи Софія Опацька. – Водночас, ми розуміємо, що не всі студенти мають можливість оплатити повну вартість навчання.Тому пропонуємо для них різні стипендійні можливості». 

Софія Опацька наголошує, що якісна освіта не може бути дешевою, бо потребує великих інвестицій. «Якість поєднує у собі два аспекти – добрі професійні знання та ціннісну основу, щоб молода людина сформувалась як цілісна особистість. Для цього в УКУ створена ціла екосистема: це найкращі викладачі, програма “Світоглядного ядра”, міждисциплінарні вибіркові курси, відповідні умови навчання (сучасний студентський кампус, поєднання інновацій та технологій), різноманітні можливості для реалізації, розвитку власних проєктів тощо. Ми не хочемо, аби фінансові перешкоди стали на заваді для талановитих студентів навчатися в Українському католицькому університеті».  

«Враховуючи економічні виклики в Україні, багато сімей не можуть самотужки повністю покривати витрати на навчання дітей. Це спонукало УКУ створити Благодійний фонд, який надаватиме фінансову підтримку, що  повністю або частково покриє витрати на навчання студента. Таку ж практику застосовують провідні університети світу», – каже Іванна Могиляк, яка відповідальна за реалізацію політики фінансової підтримки студентів УКУ.

Фонд формують із благодійних внесків, які надходять від приватних жертводавців з України, Австралії, Німеччини й інших країн, а також через Українську католицьку освітню фундацію у США, Канаді та Великобританії. Модель фінансової підтримки талановитих студентів полягає у наданні кількох видів стипендій: академічно-соціальної, соціальної та стипендії від факультетів. 

Академічно-соціальна стипендія – для вступників на бакалаврські програми у 2021 р. покриватиме 100% вартості навчання за перший і другий рік. Благодійний фонд може надати таку стипендію абітурієнтові, який пройшов конкурсний відбір та отримав рекомендацію Комісії, що складається з представників факультетів та програм УКУ. 

Соціальна стипендія – покриватиме від 30% до 100% вартості навчання за рік. Для отримання такої стипендії від Благодійного фонду абітурієнтам необхідно відповідати чітким критеріям щодо соціального статусу та заповнити відповідну заявку на отримання стипендії. Всі деталі опублікуємо згодом.

Абітурієнти зможуть подавати свої заявки на отримання академічно-соціальної та соціальної стипендії з 15 січня 2021 року. Деталі про критерії та конкурс на отримання стипендій будуть опубліковані на сторінці Благодійного фонду та сайті vstup.ucu.edu.ua до кінця 2020-го року.  

Також абітурієнти матимуть змогу подати заявку на отримання стипендії від факультету у травні 2021 р. Такий вид стипендії покриватиме від 30% до 100% вартості навчання за рік. Деталі та критерії щодо її отримання будуть оприлюднені згодом. 

Поставити питання та дізнатись більше про стипендійні можливості УКУ ви зможете на брифінгу: вступ 2021 та стипендії, який відбудеться 29 грудня в режимі онлайн. Долучитись до події може кожен, за умови попередньої реєстрації тут. 

Leopolis.news