logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

Львівські медики врятували життя 4-річної дитини, діставши з її кишківника кілька магнітиків

09-01-2021 16:512265

Львівські медики врятували життя 4-річної дитини, діставши з її кишківника кілька магнітиків
Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

Хірурги Львівської обласної клінічної лікарні ОХМАТДИТ дістали магнітики з кишківника 4-х річної дитини.

Про це повідомляється на сторінці медзакладу.

Стороннє тіло пробуло у тілі дитини 3 доби. У дитини болів животик, була рвота і ознаки кишкової непрохідності. Стороннє тіло лікарі побачили на рентгені то були магнітики.

«У погоню за магнітиками вирушила ціла команда Супергероїв-лікарів. На підмогу викликали авторитетного лікаря-ендоскопіста Олега Кочеркевича із ЗУСМДЦ і разом з нашою лікаркою-ендоскопісткою Марта Лучак малечі зробили колоноскопію і фіброгастроскопію. Але магнітик добре заховався від лікарів у травному тракті його не виявили», – йдеться у повідомленні.

Щоб його дістати, довелося приймати рішення про операцію. Справа у тому, що за 3 доби магнітик потрапив зі шлунка у кишківник, викликав кишкову непрохідність і дістати його по-іншому просто було ніяк.

Хірурги виконали лапаротомію і ентеротомію і ось магнітик уже у руках лікарів! В операційній попрацювали хірурги Bohdan Malovanyy, Роман Стеник, Oleg Sodoma, Тарас Пацюрко, анастезіолог Anna Khovanska, медсестри Іванна Крет і Оксана Кузишин.

Малеча почуває себе добре і вже виписана додому.

«Мами і тати, пам'ятайте якщо ваша дитина проковтнула стороннє тіло, найкраще звернутися до лікарів якнайшвидше, тоді буде більше шансів дістати зловмисника без операції, а ще НАГЛЯДАЙТЕ ЗА МАЛЕЧОЮ!» – закликали лікарі.

Leopolis.news