logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
21/03
2 ...

У Львові лабораторно підтверджено перший випадок «свинячого грипу» AH1N1

12-01-2021 16:031267

У Львові лабораторно підтверджено перший випадок «свинячого грипу»  AH1N1
Фото: 5.ua

Станом на середину січня в області лабораторно підтвердили два випадки грипу. Це грип B, його виявили у мешканця області на початку грудня, а також А (H1N1) пандемічний.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

«Цей грип виявили у мешканця Львова, який звернувся в амбулаторно-поліклінічний заклад та був обстежений»,-  розповіла керівник Львівського обласного лабораторного центру Наталія Іванченко.

Медик зазначила, що епідеміологічна ситуація на Львівщині на сьогодні є сприятливою.

«Більше випадків грипу вірусологічною лабораторією виявлено не було. Наша область належить до областей з дозорним наглядом, відтак щотижня в нас проходять обстеження на грип лише 10 людей: порівну з лікарні та поліклініки.

Наразі людей з бурхливими клінічними ознаками грипу немає. Дозорний нагляд по грипу ведеться щотижнево і поки що ми говоримо, що на Львівщині абсолютно сприятлива епідемічна ситуація щодо захворюваності на грип»,- розповіла вона.

Та застерегла, що симптом будь-якого гострого респіраторного захворювання (ГРЗ) і грипу подібні до коронавірусу. Відтак, закликала мешканців області при перших симптомах звертатись до медиків, а медиків – скеровувати пацієнтів з ознаками ГРЗ та грипу на ПЛР-тест

Додамо, що грип А (H1N1), ще називають «свинячим». Саме цей штам грипу спровокував пандемію у 2009 році,  яка тривала майже 2 роки. За різними підрахунками, від цього грипу, померло від 100 до 400 тисяч людей у більш ніж 214 країн світу, повідомляє BBC Україна. В Україні кількість жертв цього грипу сягнула 1 125 людей.

Leopolis.news