У штабі Олімпійської збірної до ігор в Токіо проходять підготовку 23 спортсмени Львівщини

http://leopolis.news/post/35504/u-shtabi-olimpiysko-zbirno-do-igor-v-tokio-prohodyat-pidgotovku-23-sportsmeny-lvivshchyny

13/01/2021

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

Серед тих, хто може потрапити на Олімпіаду – борці Львівщини 20-річний Данило Стасюк, у провідній групі, та 21-річний Юрій Ідзінський, у перспективній групі. В елітній групі є одразу 5 борчинь нашої області: Тетяна Кіт, Оксана Лівач, Юлія Ткач, Юлія Хавалджи та Алла Черкасова. До участі в Олімпійських Іграх також готується важкоатлет з Жидачева Володимир Гоза (у перспективній групі).

Велосипедистки Львівщини, які нещодавно вдало виступили на Чемпіонаті Європи, Олена Старікова, Юлія Бірюкова та Тетяна Клімченко готуються до боротьби за олімпійські медалі в елітній групі.

У веслуванні на байдарках і каное Україну можуть представити Юрій Зуб та Сергій Нагорний, обидва – у провідній групі.

Каратист Станіслав Горуна готується до Олімпіади в елітній групі, а Діана Шостак - у провідній. Лучники Львівщини Георгій Іваницький та Сергій Маркевич у також провідній групі, Вероніка Марченко – в елітній, а Жанна Наумова – у перспективній.

Павло Коростильов – майстер кульової стрільби, що є в елітній групі спортсменів-кандидатів на участь в Олімпіаді. У провідній групі з цього виду спорту є представники Львівщини Олександр Петрів, Гліб Кігітов та Яна Чучмарьова. В елітній групі готується до змагань фехтувальниця Ксеня Пантелеєва.

«Золото Олімпійських Ігор – мрія чи не кожного спортсмена. А ще це неабияка гордість для області та країни загалом. Тому ми й надалі намагатимемось створювати максимально комфортні умови для спортсменів, які кандидують на участь в Іграх, а також робитимемо усе можливо, аби на наступній Олімпіаді кількість таких атлетів була ще більшою», – зазначив керівник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім‘як.

Нагадаємо, у Токіо за медалі змагатимуться 11 тисяч спортсменів, які розіграють рекордні 339 комплектів нагород.

Leopolis.news