logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

У Львові завершили слідство у справі «метадонщиків»

13-01-2021 17:421169

У Львові завершили слідство у справі «метадонщиків»

Львівські поліцейські завершили слідство у справі наркоділків, які виготовляли метадон у лабораторії університету.

 

Як повідомляє Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, діяльність злочинного угруповання, організатора та учасників викрили оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області, слідчі слідчого управління області спільно з Львівською обласною прокуратурою. 

До групи наркоділків входило четверо львів’ян. Організатором виявися 35-річний співвласник місцевого кальян-бару, раніше засуджений за контрабанду наркотиків. Допомагав йому вести «бізнес» працівник цього ж закладу – 25-річний кандидат у майстри спорту. Саме він відповідав за фасування та збут наркотичного засобу метадон на території України. Готував «товар» до продажу як за місцем свого проживання, так і у приміщенні кальян-бару. Ще один 21-річний працівник цього бару приймав замовлення через спеціально створений Інтернет-магазин та месенджер, а також організовував їх подальше відправлення поштою. 

Безпосереднім виробництвом наркотиків займався завідувач лабораторії одного з львівських університетів. Використовуючи обладнання навчального закладу, він займався виготовлянням метадону. Потужності лабораторії дозволяли «хіміку» виготовляти за один раз понад кілограм наркотиків. 

Під час досудового розслідування поліцейські задокументували факти виготовлення та збуту майже трьох кілограмів наркотиків. 

31 серпня минулого року поліцейські затримали організатора та учасників угруповання під час передачі чергової партії наркотиків -  1,2 кг метадону на суму понад 2,4 мільйона гривень. Усім затриманим було обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави. 

В ході проведення оперативних заходів та досудового розслідування правоохоронці задокументували чисельні факти збуту наркотичних засобів на суму шість мільйонів гривень. 

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено, обвинувальні акти скеровано до суду. Організатору та трьом учасникам угруповання інкримінують вчинення одразу кількох злочинів. Зокрема, ч.2 та 3 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів), ч.3 ст.311 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів), ч. 2 ст. 313 (викрадення, привласнення, вимагання обладнання, призначеного для виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, чи заволодіння ним шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем та інші незаконні дії з таким обладнанням) та ч. 2 ст. 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. 

За скоєне обвинуваченим може загрожувати до 12-років ув’язнення.

Виготовляли метадон у лабораторії Львівського ветеринарного університету.

Керівництво вишу різко засудило злочин і подякувало правоохоронцям за викриття.

Leopolis.news