В Офісі Зеленського нарешті відреагували на санкції США щодо Дубінського

http://leopolis.news/post/35539/v-ofisi-zelenskogo-nareshti-vidreaguvaly-na-sankci-ssha-shchodo-dubinskogo

13/01/2021

Таку заяву зробив глава офісу Андрій Єрмак на тлі того, що 11 січня Мінфін США з цієї причини оголосив про санкції проти громадян і організацій України. 

«Для ясності – незалежно від приналежності до партії, ця адміністрація зробить все, що в її силах, щоб притягнути відповідальних за втручання в вибори в США», – написав він у Twitter.

 

Як повідомляли, 11 січня Управління контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США запровадило санкції проти семи людей та чотирьох організацій, які є частиною пов’язаної з Росією мережі закордонного впливу. Американська влада вказує на причетність до цієї мережі українського народного депутата Андрія Деркача, якого Вашингтон називає «російським агентом».

Під санкції потрапили народний депутат України зі «Слуги народу» Олександр Дубінський, колишній народний депутат Олександр Онищенко, колишній прокурор Костянтин Кулик, помічники Деркача Антон Симоненко та Дмитро Ковальчук, колишній працівник посольства США в Україні Андрій Теліженко та політолог Петро Журавель.

Сам Дубінський запевняє, що ніколи не втручався в американські вибори і не мав стосунку до оприлюднення «плівок Деркача».

А керівництво парламентської фракції «Слуг народу» каже, що у партії наразі зайняті більш нагальними питаннями, ніж реагувати на цю ситуацію.

 

Leopolis.news