logo
28/03
2 ...

Племінниця Пісного намагається відсудити в прокуратури ще 200 тис. грн

14-01-2021 11:501133

Племінниця Пісного намагається відсудити в прокуратури ще 200 тис. грн
Фото: Прес-клуб

Галина Борейко, яка в судовому порядку поновилася на посаді заступниці прокурора Львівщини, тепер позивається до Львівської обласної прокуратури про стягнення 200 тис. грн.

Про це пишуть «Наші гроші. Львів».

Згідно з ухвалою суду, Борейко звернулася із позовною заявою за два дні до нового року – 29 грудня. У ній вона просить стягнути середній заробіток за час затримки виконання рішення суду про поновлення на посаді заступника прокурора Львівської області – 209,64 тис. грн.

Наразі Львівський окружний адміністративний суд 4 січня залишив позовну заяву без руху через несплату 2 тис. грн судового збору, однак у позивачки є десять днів на те, щоб усунути цей недолік.

Галину Борейко звільнив генпрокурор рік тому через «неналежне виконання посадових обов’язків». Їй пропонували посаду рядового прокурора, на яку вона не погодилася. Відтак перебувала в кадровому резерві, однак в лютому 2020 року її остаточно звільнила тодішня прокурорка Львівської області Ірина Діденко.

Як нещодавно повідомив Zaxid.net, Борейко вдалося поновитися через суд. Окрім поновлення на роботі, вона вимагала стягнути моральну шкоду – загалом 270 тис. грн. Втім суд двох інстанцій лише зобов’язав поновити на посаді та виплатити середній заробіток за час вимушеного прогулу. Касаційні скарги прокуратури минулого місяця або ж залишали без руху через несплату судового збору, або повертали, бо її підписала неуповноважена особа.

У прес-службі прокуратури Львівщини повідомили, що не тільки виконали рішення суду, а й виплатили зарплату за час вимушеного прогулу. Однак, у зв’язку з реформуванням прокуратури та зміною назви, наразі Галина Борейко перебуває поза штатом.

Наразі Галина Борейко не опублікувала в реєстрі декларацій дані про суму виплати. У прокуратурі цю цифру також не назвали.

Про призначення

Галину Борейко призначили на посаду заступниці прокурора Львівщини у червні 2016 року. Її рідний дядько Василь Пісний тоді перебував на посаді заступника Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю СБУ.

Перед тим, у липні 2015 року вона також брала участь у конкурсі на посаду керівника Львівської місцевої прокуратури №2, юрисдикція якої розповсюджується на Залізничний та Шевченківський райони, проте провалила конкурс.

Серед 30 кандидатів вона посіла 22 місце, набравши лише 98,33 бали, з яких 75 балів за знання законодавства та 23,33 бали за «загальні здібності». Для порівняння, найвищий результат становив 169 балів, з яких 99 балів за знання законодавства та 70 – «загальні здібності».

Leopolis.news