logo
28/03
27/03
2 ...

«Нафтогаз» готовий відпускати українцям газ по 6,99 грн

14-01-2021 14:461427

«Нафтогаз» готовий відпускати українцям газ по 6,99 грн
Фото: Укрінформ

Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» готова в рамках тарифного плану «Місячний» забезпечити природним газом побутових споживачів за регульованою ціною 6,99 грн за куб. м до завершення карантину або опалювального сезону.

Про це повідомляє пресслужба ГК «Нафтогаз України».

Зазначається, що для клієнтів, які оформили тарифний план «Річний», вартість газу не зміниться і складе 4,73 грн, 5,24 грн та 6,45 грн за куб. м, відповідно до умов договорів.

Також ГК «Нафтогаз України», як постачальник «останньої надії» (ПОН), готова прийняти всіх побутових споживачів, постачальник яких не зможе або відмовиться постачати газ за регульованою ціною.

«Ми готові мінімізувати тиск цін на енергоносії на незахищені верстви населення під час карантинних обмежень. Ми готові «прийняти на ПОН» всіх, хто опиниться без постачальника газу у випадку неготовності газзбутової компанії забезпечити визначену урядом ціну у 6,99 грн за куб. м. Розуміємо, що запровадженням регульованих цін на газ уряд зробив вимушений крок, викликаний потужною протидією приватних постачальників розвитку ринку газу та переходу споживачів до нових постачальників газу. Щодня ми отримуємо скарги від споживачів, які не можуть знайти свій ЕІС-код, яким погрожують нарахувати вигадані борги за “температурні” коефіцієнти чи відрізати газ нібито за неправильно оформлені документи», — зазначив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

Як підкреслив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, рішення про впровадження державної регульованої ціни є тимчасовим і не означає, що уряд відмовляється від розвитку ринку газу в Україні.

Нафтогаз за необхідності задіє страховий механізм — постачальника «останньої надії», який має достатній ресурс природного газу для обслуговування всіх побутових споживачів в Україні.

Leopolis.news