Вибори Мурованського сільського голови: комісіям передали попередні списки та запрошення

http://leopolis.news/post/35582/vybory-murovanskogo-silskogo-golovy-komisiyam-peredaly-poperedni-spysky-ta-zaproshennya

14/01/2021

Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

До 12 січня, як того вимагає стаття 41 Виборчого кодексу України, відділ ведення Державного реєстру виборців апарату Пустомитівської районної державної адміністрації передав шістьом дільничним виборчим комісіям звичайних виборчих дільниць попередні списки виборців на паперовому носії та виготовлені іменні запрошення.

Про це повідомила начальниця відділу адміністрування Державного реєстру виборців апарату Львівської обласної державної адміністрації Зоряна Павлів.

За її словами, від імені дільничної виборчої комісії попередній список виборців отримують не менше трьох членів цієї комісії, одним із яких повинен бути голова комісії, а в разі неможливості - заступник голови або секретар комісії. Про передачу попереднього списку виборців складається акт за формою, встановленою Центральною виборчою комісією, у двох примірниках. Один примірник акта зберігається у відділі ведення Державного реєстру виборців, другий - у дільничній виборчій комісії. 

З 13 січня попередні списки виборців доступні для загального ознайомлення у приміщеннях дільничних виборчих комісій звичайних виборчих дільниць. Окрім того, до 14 січня включно дільничні виборчі комісії, відповідно до статей 42, 207 і 247 Виборчого кодексу України, зобов'язані надіслати або доставити в інший спосіб кожному виборцю іменне запрошення.

Нагадаємо, Мурованська сільська територіальна виборча комісія своєю постановою призначила повторні вибори Мурованського сільського голови на неділю, 24 січня 2021 року. Раніше сільська ТВК визнала Зіновія Петруха особою, обраною Мурованським сільським головою (на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року), такою, що не набула повноважень Мурованського сільського голови (у зв'язку зі смертю 31 жовтня 2020 року).

Виборчий процес повторних виборів Мурованського сільського голови стартував з 5 грудня 2020 року. Додамо, що станом на 13 січня 2021 року у Мурованській сільській громаді мешкає 7211 виборців.

Leopolis.news