SkyUp змінює правила перевезення ручної поклажі: скільки речей можна взяти в салон літака

http://leopolis.news/post/35651/skyup-zminyue-pravyla-perevezennya-ruchno-poklaji-skilky-rechey-mojna-vzyaty-v-salon-litaka

15/01/2021

Як зазначається на сторінці авіакомпанії у Facebook, український лоукостер SkyUp Airlines з 20 січня 2021 року змінює правила перевезення ручної поклажі. 

Зокрема, при купівлі квиткі на рейси SkyUp Airlines після 19 січня нові правила вже діятимуть діятимуть.

Нові правила перевезення ручної поклажі SkyUp Airlines: що зміниться

  • На борт літака тепер можна буде брати ручну поклажу вагою до 9 кг, а не до 7 кг, як раніше. Це діє для квитків усіх тарифів. При цьому максимальні габарити валізи чи сумки залишаються незмінними: 55х40х20 см.
  • Однак додаткові предмети тепер доведеться ховати у поклажу. Тобто ноутбук, чоловічу чи жіночу сумку, парасольку, книгу/журнал/папку для паперів, а також товари, придбані у Duty Free, тепер треба розміщувати всередині ручної поклажі. При цьому з верхнього одягу на борт літака можна пронести лише те, що знадобиться вам безпосередньо в аеропорту. Додаткові одиниці теж доведеться ховати.
  • У пасажирів з'явиться можливість додати другу одиницю ручної поклажі. Опція стане доступною для всіх тарифів, але за різними умовами. У тарифах Standard і Flex — безкоштовно, а у Basic — за додаткову плату.

Вартість перевезення багажу на літаках SkyUp Airlines

1. Тариф Economy Basic: одна безкоштовна одиниця ручної поклажі; друга одиниця ручної поклажі до 9 кг з розмірами 55х40х20 см за додаткову плату - $12 онлайн або $25 в аеропорту в гривневому еквіваленті за курсом НБУ.

2. Тариф Economy Standard: одна безкоштовна одиниця ручної поклажі, друга безкоштовна одиниця ручної поклажі до 5 кг з розмірами 35х20х10 см.

3. Тариф Economy Flex: одна безкоштовна одиниця ручної поклажі, друга безкоштовна одиниця ручної поклажі до 9 кг з розмірами 55х40х20 см.

Що ж з багажем за квитками, придбаними до 19 січня 2021 року включно

Для перевезення ручної поклажі за ними діють правила, єдині для всіх тарифів:

  • безкоштовна одиниця ручної поклажі до 7 кг з розмірами 55х40х20 см
  • безкоштовне перевезення додаткових предметів загальною вагою до 3 кг з розмірами не більше 35х20х10 см

Актуальну інформацію щодо ручної поклажі та багажу можна знайти за посиланням.

В прес-службі SkyUp Airlines пояснюють, що до таких заходів вдалися, щоб уникнути конфліктних ситуацій в салоні літака між пасажирами через брак місця для ручної поклажі. В тому числі це стосуються пакетів з товарами, придбаними у Duty Free, які більшість авіакомпаній дозволяють перевозити безкоштовно, і чимало пасажирів цим зловживають.

Зазначимо, два роки тому аналогічні правила запровадила авіакомпанія МАУ.

Leopolis.news