logo
23/04
22/04
2 ...

Видавництво «Фоліо» презентувало новинки тижня

15-01-2021 19:451773

Видавництво «Фоліо» презентувало новинки тижня
Фото: зі сторінки у Facebook

Видавництво «Фоліо» презентувало читачам 8 новинок цього тижня.

Перша новинка – The Hound of the Baskervilles (Артур Конан Дойл)

До складу серії «Folio World’s Classics» увійшли кращі зразки світової класичної прози. Тексти підібрані й промарковані відповідно до рівня складності мови написання: початковий, середній та високий. У серії вийдуть друком близько 50 найменувань англійською, німецькою, а також французькою мовами.

Видатний англійський письменник сер Артур Конан Дойл (1859—1930) відомий насамперед як творець видатного сищика Шерлока Холмса, який завжди знаходить справжнього винуватиця та виправдовує невинного, навіть коли йому протистоять сили зла на болотах.

Друга новинка – Енн із Зелених Дахів (Люсі Мод Монтгомері)

Канадська письменниця Люсі Мод Монтгомері (1874-1942) дебютувала в літературі, розповівши напрочуд просту історію. Вона починається з того, що немолоді й самотні Метью та Мерил Катберти вирішили взяти з притулку хлопчика, щоб він допомагав їм по господарству. Однак сталося так, що на фермі опинилася рудоволоса, всипана веснянками дівчинка Енн Ширлі. Знадобився час, щоб жителі Ейвонлі, що на острові Принца Едуарда, відкрили їй серця. Зате читачі полюбили героїню «Зелених Дахів» одразу й назавжди. Книжка принесла авторці-початківцю нечувану славу й надихнула до написання ще семи. Всі вони вийшли у видавництві «Фоліо».

Третя книга – Подорожі Лікаря Дуліттла. Запалення вогню (Г’ю Лофтінг)

Коли нарешті Лікар Дуліттл та всі його друзі допливли до острова, на них знову-таки чекали неймовірні пригоди. По-перше, вони зустріли індіанця Довгу Стрілу, Сина Золотої Стріли, котрий з усіх мов тварин розумів тільки мову орла, якою вони і почали спілкуватися, а по-друге — познайомилися з іншими індіанцями, які щиро їх пригощали, але, як виявилося, не знали, що їжу треба готувати, і не мали поняття про вогонь... Лікар Дуліттл та його друзі як завжди стали у нагоді. «Запалення вогню» — третя книжка про подорожі Лікаря Дуліттла.

Четверта книга – Самсон и Надежда (Андрій Курков)

Ранньою весною 1919 року, під час вуличного погрому, козаки зарубали батька Самсона Колечка, а йому самому відрубали вухо. У Києві заворушення, місто знову захоплене більшовиками, але вони майже не контролюють ситуацію. Городян грабують справжні й фальшиві червоноармійці, по околицях Києва раз у раз господарюють банди всіляких отаманів — Зеленого, Григор'єва, Струка... Виживати стає все складніше. За збігом дивних обставин — завдяки письмовому столу покійного батька — Самсона Колечка беруть на службу в міліцію. Ця справа для нього абсолютно нова, проте він одразу, не довго думаючи, починає розслідувати злочини. Розслідування Самсона приводять до абсолютно непередбачуваних наслідків...

П’ята книга – Я от Яники (Яніка Мерило)

Ця книга — про дивовижний час, коли IT-технології почали ставити на службу людині й суспільству. Про час, коли стала можливим поява електронного квитка, електронних способів оплати та голосування, про появу електронного уряду. Це книга про те, як молоді й рішучі люди, докладаючи неймовірних зусиль, все-таки перетворюють відсталий світ в сучасний, динамічний і, в першу чергу, зручний для життя. І це книга про шляхи й зусилля автора, сильної й рішучої Яніки Мерило, радника міністра інфраструктури України. Вона хоче створити світ, в якому людині було б комфортно, спокійно і безпечно жити. І не шкодує для цього ні сил, ні часу.

Шоста новинка від видавництва – Різдвяний ріг достатку. Історії, які ховаються за традиціями коляди (Марк Форсайт)

Марк Форсайт у книзі «Різдвяний ріг достатку» заглиблюється у витоки Різдва та значення, що стоять за традиціями та історіями, які ми сприймаємо як звичайні під час свят. Чи знаєте ви, чому ми приносимо мертве дерево в будинок і прикрашаємо його? Чому відлічуємо дні до Різдва з Адвентом? І чому ми відзначаємо цей день 25 грудня?

Сьома новинка – Вибір капітана Котляревського (Василь Добрянський)

Навесні 1810 року Бонапарт Наполеон посилає шевальє Нантейля з друзями в Україну шукати союзників серед козаків. Пригоди молодих французів, які долають важкий шлях від Парижа до Землі Драконів, описані в класичному авантюрному стилі. В другій сюжетній лінії роману розгортається детектив, в якому розслідується вбивство, що сталося в сучасній Україні. У подільському містечку Пригорща загинув вчитель історії. З його бібліотеки зник раритетний примірник «Енеїди» з французькими автографами. Сліди ведуть в далеке минуле, до тієї наполеонівської експедиції, всі учасники якої трагічно загинули.

Остання, восьма, новинка тижня – Два життя Зідана (Жан Філіп, Патрік Форт)

Книжка «Два життя Зідана» журналістів Жана Філіпа та Патріка Форта — це захоплива розповідь про яскраве життя видатного футболіста, починаючи з його дебюту в команді «Канн» до останніх матчів за збірну Франції, включаючи тренерську кар’єру, про складний шлях, що йому довелося пройти, — від емоційного підлітка до людини, для якої футбол став сенсом усього життя.

Leopolis.news