logo
25/04
24/04
2 ...

У Податковій службі розповіли, для яких платних послуг у сфері охорони здоров’я обов’язкові РРО та ПРРО

16-01-2021 13:561673

У Податковій службі розповіли, для яких платних послуг у сфері охорони здоров’я обов’язкові РРО та ПРРО
Фото: UkrMedia

Податківці навели детальний перелік платних послуг у сфері охорони здоров’я, для яких слід обов'язково застосовувати РРО.

Головне управління ДПС у Львівській області звертає увагу, що відповідно до законодавчих змін, з 01 січня 2021 року до 01 січня 2022 року реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій не застосовуються платниками єдиного податку другої - четвертої груп (фізичними особами - підприємцями), обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 220 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, незалежно від обраного виду діяльності, крім тих, які здійснюють:

  • реалізацію технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;
  • реалізацію лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров'я;
  • реалізацію ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.

Нагадуємо, що суб'єкти господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, зокрема, фізичні особи - підприємці поділяються на такі:

перша група фізичні особи - підприємці, обсяг доходу протягом календарного року не повинні перевищувати 167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року,

друга група фізичні особи - підприємці обсяг доходу протягом календарного року не повинні перевищувати 834 розміри мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року,

третя група фізичні особи - підприємці обсяг доходу протягом календарного року не повинні перевищувати 1167 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Платні послуги у сфері охорони здоров’я, які можуть надавати фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку другої – четвертої групи, визначено Класифікатором видів економічної діяльності ДК 009:2010 який затверджено наказом Держспоживстандарту від 11.10.2010 р. № 457, повідомляє Вісник. Офіційно про податки. Цією класифікацією визначено розділ за кодом 86 «Охорона здоров’я», який поділяється на групи: 86.1 «Діяльність лікарняних закладів»; 86.2 «Медична та стоматологічна практика»; 86.9 «Інша діяльність у сфері охорони здоров’я».

 

Зазначений розділ включає лікарні широкого профілю та спеціалізовані лікарні короткочасного або тривалого перебування пацієнтів, санаторії, профілакторії, будинки для людей похилого віку з медичним обслуговуванням, психіатричні лікарні, установи для осіб з розумовими вадами, реабілітаційні центри, лепрозорії та інші установи охорони здоров’я, що мають необхідну матеріальну базу та проводять діагностичне та медичне лікування пацієнтів, які страждають різними захворюваннями.

Також до цього розділу відносяться медичні консультації та лікування в області загальної та спеціалізованої медицини як лікарями загального напряму, так і медичними спеціалістами та хірургами; стоматологічні послуги загального та спеціалізованого характеру, послуги ортодонтів.

Звертаємо увагу, що суб’єкти господарювання мають можливість користуватися як апаратним, так і програмним РРО — це може бути програма, чи додаток на смартфон, планшет, комп’ютер, яка дозволяє з будь-якого пристрою сформувати розрахунковий документ. Для уникнення втрат, у першу чергу суб’єктів малого та мікробізнесу, відповідне програмне забезпечення надається ДПС суб’єктам господарювання безкоштовно.

Leopolis.news