logo
25/04
24/04
23/04
22/04
2 ...

У Львові хірурги провели складну операцію 3-річній дівчинці із вродженою вадою серця

16-01-2021 17:151246

У Львові хірурги провели складну операцію 3-річній дівчинці із вродженою вадою серця
Фото: OHMATDYTLVIV

У Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» хірурги провели складну операцію дівчинці, в якої була вродження вада діафрагми: більша частина кишківника перебувала у грудній клітці.

Про це повідомляє пресслужба Охматдиту на своїй сторінці у Facebook.

У лікарні розповіли, що до 3 років це була здорова дитина. Втім, у березні минулого року вона з мамою прийшла на планове УЗД і там лікар запідозрив  ваду розвитку правого купола діафрагми. Це така вроджена вада, яка проявляється відразу після народження.  Але дівчинка жила з цією вадою й батьки навіть не підозрювали, що значна частина кишківника дитини знаходиться у правій частині грудної клітки. 

«Ця ситуація небезпечна тим, що у будь-який момент могло відбутись защемлення кишківника, а це,  в свою чергу, часто приводить до гострої кишкової непрохідності. Тому маленька пацієнтка потребувала невідкладної операції», - пояснює керівник Центру малоінвазивної хірургії ОХМАТДИТу, кандидат меднаук Андрій Дворакевич.

Для підтвердження діагнозу  медики «Охматдиту» провели дитині КТ. Висновок медиків підтвердився. 

« Виправити ваду цього разу наші медики вирішили лапароскопічно - за допомогою ендоскопічних інструментів через невеликі проколи на шкірі живота низвели кишківник у черевну порожнину і ушили дефект діафрагми спеціальними внутрішніми швами. Операція пройшла успішно!  А вже наступного дня після операції дівчинка попросилася на дитячий майданчик біля лікарні, де бавились її однолітки», - йдеться у повідомленні.  

Дитина вже поїхала додому, за прогнозами лікарів, все у неї буде добре.

Leopolis.news