logo
19/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

Степанов пояснив, чому учні початкових класів залишаться вдома до кінця локдауну

16-01-2021 18:431339

Степанов пояснив, чому учні початкових класів залишаться вдома до кінця локдауну
Фото: 112.ua

Завчасний початок офлайн-навчання в 1-4 класах призведе до активного інфікування усіх учасників освітнього процесу безсимптомно хворими.

Про це під час брифінгу заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, передає osvita.ua.

За його словами, за весь час пандемії COVID-19 в Україні захворіло понад 62 тисяч дітей.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов також пояснив на своїй сторінці у Facebook, чому школярі молодших класів не зможуть у понеділок, 18 січня, повернутися до звичайного навчання.

«Якщо в наступний понеділок учні молодших класів повернуться в школи, це зведе нанівець мету посиленого карантину», – стверджує міністр. 

За словами Степанова, період дії посиленого карантину в Україні збігається в часі з завершенням інкубаційного терміну захворювання на Covid-19 у людей, які інфікувалися впродовж новорічних свят.

«Діти нерідко переносять коронавірус безсимптомно, тому батьки можуть не знати про ризики передачі хвороби й привести малечу на навчання. А це, своєю чергою, призведе до зростання захворюваності через перехресне зараження дітей», – пояснює Степанов. 

Міністр також наголосив, що показник захворюваності серед дітей продовжує зростати. «Якщо в листопаді він становив 3,1%, у грудні вже підскочив до 5,9% від загальної кількості. Я розумію батьків та вчителів — усі надто втомилися від обмежувальних заходів. Але маємо ще трохи набратися терпіння», – закликав Максим Степанов. 

Leopolis.news