logo
18/04
17/04
16/04
15/04
14/04
13/04
12/04
2 ...

«Батьки навіть не підозрювали»: Львівські медики прооперували 3-річну дівчинку з вродженою вадою діафрагми

17-01-2021 19:191377

«Батьки навіть не підозрювали»: Львівські медики прооперували 3-річну дівчинку з вродженою вадою діафрагми
Фото: Львівська Обласна Дитяча Клінічна Лікарня Охматдит

Медики Львівської обласної дитячої клінічної лікарні ОХМАТДИТ успішно прооперували 3-річну Катрусю з приводу кили діафрагми.

Як повідомляється на сторінці медзакладу, до 3 років Катруся була здорова дитина. У березні минулого року вона з мамою прийшла на планове УЗД і там лікар запідозрив ваду розвитку правого куполу діафрагми. Це така вроджена вада, яка проявляється відразу після народження. Але Катруся жила з нею і батьки навіть не підозрювали, що значна частина кишківника дитини знаходиться у правій частині грудної клітки.

«Ця ситуація небезпечна тим, що у будь-який момент могло відбутись защемлення кишківника, а це, в свою чергу, часто приводить до гострої кишкової непрохідності. Тому маленька пацієнтка потребувала невідкладної операції», пояснює керівник Центру малоінвазивної хірургії ОХМАТДИТу, кандидат меднаук Андрій Дворакевич.

Для підтвердження діагнозу наші медики провели дитині КТ. Висновок лікарів підтвердився.

Виправити ваду медики вирішили лапароскопічно за допомогою ендоскопічних інструментів через невеликі проколи на шкірі живота низвели кишківник у черевну порожнину і ушили дефект діафрагми спеціальними внутрішніми швами. Операція пройшла успішно.

А вже наступного дня після операції дівчинка попросилася на дитячий майданчик біля лікарні, де бавились її однолітки. Дитина вже поїхала додому, за прогнозами лікарів, все у неї буде добре.

До операційної бригади увійшли – Андрій Дворакевич, торакальні хірурги Олег Ленів, Роман Ковальський і Олександр Колодій. Анестезіолог Віра Приймакова.

Leopolis.news