17 лютого у Лісотехнічному університеті оберуть ректора (список претендентів)

http://leopolis.news/post/35757/17-lyutogo-u-lisotehnichnomu-universyteti-oberut-rektora-spysok-pretendentiv

18/01/2021

Усього на посаду ректора Національного лісотехнічного університету України претендує 6 осіб, а саме:

Бехта Павло Антонович – доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри технологій деревинних композиційних матеріалів, целюлози та паперу НЛУУ. 

Гречаник Руслан Мар’янович – директор Департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації. До переходу на роботу в ЛОДА довгий час працював у НЛУУ, доцент. 

Лавний Василь Володимирович – проректор з наукової роботи Національного лісотехнічного університету України, професор кафедри лісівництва, доктор сільськогосподарських наук.

Оліфечук Вікторія Петрівна – кандидат біологічних наук, доцент кафедри екології НЛУУ України. 

Сопушинський Іван Миколайович – доктор сільськогосподарських наук, працює професором кафедри ботаніки, деревинознавства та недеревних ресурсів лісу НЛУУ.

Холявка Володимир Зеновійович – декан факультету туризму Львівського державного університету фізичної культури, доцент. З1993 до 2013 року працював у Львівському лісотехнічному інституті на посаді викладача, а згодом доцента кафедри економіки та менеджменту лісових підприємств. 

Всього у виборах ректора Національного  лісотехнічного  університету братимуть участь 564 виборці, які представляють наукових, науково-педагогічних та інших штатних працівників та студентів, як самого НЛУУ, так і його трьох коледжів. 

Львівський лісотехнічний інститут (ЛЛТІ) було організовано 15 січня 1945 р. згідно з постановою Кабінету Міністрів УРСР. Постановою Кабінету Міністрів України № 646 від 13 серпня 1993 р. на базі Львівського лісотехнічного інституту ім. Петра Погребняка було створено Український державний лісотехнічний університет (УкрДЛТУ). 6 травня 2005 р. указом Президента України Українському державному лісотехнічному університетові надано статус Національного лісотехнічного університету України.

Маркіян ВОЙТОВИЧ, Leopolis.news