Юлія Ткач – бронзова призерка гран-прі Франції з вільної боротьби

http://leopolis.news/post/35780/yuliya-tkach--bronzova-pryzerka-gran-pri-franci-z-vilno-borotby

18/01/2021

Про це повідомляє пресслужба Львівського державного університету фізичної культури імені Івана Боберського

У перший день змагань, 15-го січня, за престижні нагороди Гран-Прі Франції на килимах арени Salle Leyrit вели боротьбу представниці прекрасної статі. Зазначимо, що Юлія Ткач, яка виступала у ваговій категорії до 62 кг (13 учасниць), була єдиною українкою на звітному турнірі.

У першій сутичці, на стадії 1/8 фіналу, суперницею Юлії була Кансу Аксой з Туреччини. Українка без особливих проблем здобула «суху» звитягу за балами з рахунком 5:0. Ще більш переконливою була перевага Ткач у чвертьфіналі, де їй у протистоянні з француженкою Амелі Дуарре знадобилося лише 69 секунд, аби заробити вісім балів і в такий спосіб здобути ще одну перемогу на «сухо».

У півфіналі суперницею Юлії була Макей Кілті з США, яка у перших двох сутичках впевнено здобула технічні перемоги з рахунком 10:0 (згідно з правилами, прирівнюється до виграшу на туше) над Анне Нурнбергер з Німеччини та представницею Італії Сарою Даколь. При цьому на подолання опору німкені американці знадобилося 3 хвилини 22 секунди, а італійки – 2 хвилини 34 секунди.

На відміну від попередніх сутичок, півфінальне українсько-американське протистояння тривало усі, передбачені регламентом, 6 хвилин. Поєдинок пройшов у рівній боротьбі з мінімальною кількістю результативних дій. На жаль, з перевагою в один бал з рахунком 2:1 перемогу здобула Макей Кілті, яка в фіналі поступилася двома балами (1:3) своїй співвітчизниці Кайлі Міраклі й стала срібним призером.

Юлія Ткач також повернеться додому не з пустими руками. В одному з двох «малих» фіналів аспірантка ЛДУФК не залишила жодних шансів італійці Аврорі Кампаньї. Про повну перевагу українки у безпосередній боротьбі за бронзову нагороду найкраще свідчить підсумковий рахунок цієї сутички – 6:0.

По завершені змагань Юлія Ткач прокоментувала свій виступ у Ніцці: «Як кожен спортсмен, хотіла «золото», але сьогодні «бронза», і я їй радію. На офіційних змаганнях не виступала майже рік і, чесно кажучи, уже почала забувати цю змагальну атмосферу. Головне для мене у Франції було відчути змагальний дух та перевірити себе. В цілому рада, що відбулись міжнародні змагання, адже в зв’язку з пандемією їх не багато. У Франції відчувається карантин, дуже багато обмежень. Але в цілому задоволена можливістю поборотись на міжнародній арені».

Leopolis.news