logo
23/04
22/04
21/04
18/04
17/04
16/04
2 ...

З’явився новий симптом COVID-19

18-01-2021 15:354210

З’явився новий симптом COVID-19

Коронавірусна інфекція у деяких випадках супроводжується незвичними симптомами.

 

Спочатку нас дивувала втрата за смаку та нюху, потім були «коронавірусні ноги» та «дзвін у вухах». Крім того, деякі симптоми можуть тривати кілька місяців. Ймовірно, до симптомів вірусу тепер можна додати «коронавірусний язик», інформує «УП.Життя» із посиланням на Huffpost.

Експерти пояснюють, як коронавірус може вплинути на внутрішню частину рота та як розпізнати ці ознаки.

Експерт з генетичної епідеміології Королівського коледжу Лондона Тім Спектор опублікував фотографію людини, у якої язик покритий нальотом та білими плямами.

Він зауважує, що в кожної 5 людини з COVID-19 спостерігаються менш поширені симптоми, яких немає в офіційному списку.

Лікар з Королівської лікарні Девона і Ексетера Девід Стрейн розповідає, що він досить часто спостерігає такий симптом у пацієнтів з позитивним результатом на COVID-19.

«Спочатку ми лікували це як кандидоз порожнини рота, але, схоже, це не дало результату.

Тепер ми просто спостерігаємо і помічаємо, що стає краще – зазвичай приблизно в той же час поліпшується почуття смаку», – розповідає експерт. 

Президент відділу епідеміології та громадської охорони здоров'я Королівського медичного товариства Великої Британії Габріель Скаллі розповідає що симптоми у роті вже деякий час притаманні COVID-19.

«Цей вірус дуже проблематичний для лікування, оскільки він впливає на широкий спектр систем організму», – сказав він.

Раніше лікарі припускали, що інфекція також може вплинути на здоров'я порожнини рота. Після одужання від COVID-19 у декого погіршувався стан зубів або ясен. 

Leopolis.news