logo
16/04
15/04
14/04
13/04
2 ...

На Галицькій митниці стартує експериментальне тестування митників на благонадійність

18-01-2021 13:413939

На Галицькій митниці стартує експериментальне тестування митників на благонадійність
Фото: Цензор.НЕТ

На Галицькій митниці Держмитслужби повним ходом йде реорганізація: митників будуть вперше тестувати на предмет благонадійності і чесності, а згодом переводити в нову структуру – Львівську митницю.

До Leopolis.news потрапила копія листа за підписом в.о. начальника митниці Сергія Корчака зі складом комісії з проведення тестування з питань кваліфікації та благонадійності.

Таке тестування є експериментальним проектом затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України від 30 вересня 2020 р. № 916, яка передбачає чіткий Порядок реалізації експериментального проекту щодо тестування посадових осіб митних органів з питань кваліфікації та благонадійності.

Відповідно до цього Порядку спочатку Мінфін утворює робочу групу з організації тестування та затверджує її склад, організовує та проводить тестування на благонадійність посадових осіб митних органів, які відібрані робочою групою для формування персонального складу комісій регіональних митниць. Отже посадові особи зазначені у тексті листа Сергія Корчака спочатку мають пройти таке тестування, а лише потім потрапити у комісію на Галицькій митниці.

Експериментальне тестування складається з трьох складових:

1) тестування рівня знань митного та антикорупційного законодавства

2) тестування на загальні здібності (зокрема, абстрактне мислення, числове мислення, вербальне мислення)

3) тестування на благонадійність, яке є психологічним тестом, призначеним оцінити особистісні фактори благонадійності та лояльності посадових осіб для виявлення посадових осіб із ризиками схильності до порушення встановлених правил та непродуктивної поведінки на робочому місці.

Оскільки уся процедура тестування має відбуватись публічно і підлягає оприлюдненню в порядку, визначеному Законом України «Про доступ до публічної інформації», а тест на благонадійність має включати схильність до ризиків посадовці, зазначені в тексті листа, мають бути з незаплямленою репутацією, адже в подальшому вони будуть у складі комісії з проведення тестування з питань кваліфікації та благонадійності усього посадового складу Галицької митниці Держмитслужби.

Leopolis.news