logo
28/03
2 ...

На Личаківському кладовищі встановлюють пам’ятник Мирославу Скорику

18-01-2021 19:191116

На Личаківському кладовищі встановлюють пам’ятник Мирославу Скорику
Фото: ЛОДА

На Личаківському кладовищі, що у місті Львові, розпочали спорудження пам'ятника композиторові, Герою України Мирославу Скорику. Меморіал планують звести до річниці смерті видатного композитора на місці його поховання.

 

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Проєкт ініціювала дружина композитора, проректор з питань науки Національної музичної академії України імені П.І. Чайковського, доктор мистецтвознавства, професор Адріана Скорик. Його підтримав голова Львівської ОДА Максим Козицький.

Для будівництва об’єкту з обласного бюджету у 2020 році витратили 700 тисяч гривень. Загальна кошторисна вартість - 1 млн 385 тисяч гривень. Відтак, на могилі видатного композитора, згідно з проєктом, розташують скульптуру «Плакальниця».

«Скульптура – це зажурена дівчина, яка тужить та плаче, бо митець покинув цей світ. Схожий образ можна побачити на могилі видатного композитора Фредеріка Шопена на одному із найвідоміших кладовищ Парижа – Пер-Лашезі. Саме на могилі цього композитора за рік до смерті був Мирослав Скорик з дружиною. Тоді йому дуже сподобався цей меморіал, тому вирішили відтворити цей образ », - зазначив керівник проєкту Зіновій Юпин.

Наразі уже виконали всі роботи з вапняку, встановили постамент, виготовили необхідні елементи з вапняку. Невдовзі розпочнуть виготовлення моделі «Плакальниці» та бронзового барельєфа.

Нагадаємо, 10 листопада управління капітального будівництва Львівської ОДА оголосило тендер. Відтак, у результаті аукціону, перемогу отримала підрядна організація ФОП «Дума Орест Богданович», з яким підписали договір на будівництво. Завдяки тому, що тендер провели у системі публічних закупівель «Prozorro», вдалось зекономити майже 200 тисяч гривень.

Додамо, що за ініціативи Адріани Скорик, колективу Львівської національної філармонії та Львівської облдержадміністрації, філармонії присвоїли ім’я Мирослава Скорика. У межах відзначення Дня Незалежності Президент України Володимир Зеленський анонсував заснування державної премії імені Мирослава Скорика – за вагомий внесок у розвиток музичного мистецтва.

Leopolis.news