МАУ уже підготувала літаки для перевезення вакцин проти Covid-19

http://leopolis.news/post/35824/mau-uje-pidgotuvala-litaky-dlya-perevezennya-vakcyn-proty-covid-19

18/01/2021

 

Про це повідомила пресслужба МАУ.

«У всьому світі на початку 2021 року почалася активна стадія вакцинації населення, яка буде мати тенденцію до збільшення протягом всього поточного року. З метою забезпечення доставки вакцин авіакомпанія МАУ підготувала літаки типу Boeing 737 і Boeing 767 для перевезення вакцини в якості вантажу», йдеться у повідомленні.

Авіаперевізник також висловив свою готовність транспортувати вакцину не тільки в Україні, але і по всьому світові.

При цьому зазначається, що транспортування вакцини литаком через особливості дотримання необхідних температурних режимів є найбільш швидким і надійним способом доставки. У МАУ також додали, що з початку дії карантину авіакомпанія перевезла 870 тонн вантажів медичного призначення.

Зазначимо, на 16 січня вакцинація від COVID-19 стартувала вже у 46 країнах. 

Україна розраховує приєднатися до них у лютому, коли надійдуть перші партії вакцини в рамках ініціативи COVAX.

Окремо Україна купила 1,9 млн доз китайської вакцини-кандидата від компанії Sinovac. Українська компанія «Лекхім» планує налагодити виробництво цієї вакцини у 2022 році. Але умовою для постачання цієї вакцини є її ефективність не нижче 70%. 

Результати третього етапу клінічного випробування вакцини Coronavac демонструють ефективність 65,3%, порівняно з 91,25% під час аналогічного випробування в Туреччині, та 78% – у Бразилії. Висновок третьої фази клінічних досліджень від Sinovac очікуються найближчим часом. Якщо вона буде недостатньо ефективною, Україна отримає назад сплачені кошти. 

Leopolis.news