logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

ДБР взялось розслідувати «кнопкодавство» за Шкарлета

19-01-2021 12:061302

ДБР взялось розслідувати «кнопкодавство» за Шкарлета

Державне бюро розслідувань проведе розслідування обставин під час голосування у парламенті постанови про призначення Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки.

 

Про це у своєму Facebook повідомила народний депутат Інна Совсун з посиланням на рішення Генпрокурора.

Зокрема, предметом розслідування стане голосування невстановленої особи під час призначення міністра освіти за народного депутата Григорія Суркіса.

«За моєю заявою Офіс генерального прокурора відкрив кримінальну справу про кнопкодавство під час голосування за Сергія Шкарлета! У матеріалах вказано, що картка Григорія Суркіса від ОПЗЖ проголосувала «за», хоча самого Суркіса в залі не було», зазначила Інна Совсун.

За її словами, це рішення є першим кроком до відновлення справедливості.

«Голосів за призначення міністра освіти й науки у Верховній Раді не було, тепер це мають довести правоохоронні органи», написала народний депутат Інна Совсун.

Як повідомляли, 17 грудня Верховна Рада призначила Сергія Шкарлета на посаду міністра освіти і науки. Відповідну постанову підтримали 226 народних депутатів.

Згодом частина нардепів заявили про порушення під час голосування та повідомили, що вимагатимуть повторного голосування. Зокрема, за словами Інни Совсун, серед тих, хто підтримав кандидатуру Шкарлета, був Григорій Суркіс, у той час відсутній у Верховній Раді.

18 грудня Голова Верховної Ради Дмитро Разумков звернувся до Комітету з питань регламенту, депутатської етики та організації роботи ВР з проханням вивчити ситуацію щодо ймовірного неперсонального голосування за призначення Шкарлета.

Шкарлет із 25 червня виконував обов'язки міністра освіти і науки.

Нагадаємо, що низка відомих науковців підписалися під відкритим зверненням до голови ВР та нардепів із проханням не призначати чинного в.о. міністра освіти Сергія Шкарлета на посаду міністра. Серед іншого, повідомляється, що у червні 2020 року були оприлюднені матеріали, що засвідчують наявність плагіату у науковому доробку Шкарлета.

Також освітні громадські організації написали відкрите звернення до Президента, голови Верховної Ради України, прем’єр-міністра й народних депутатів щодо можливого призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки.

Leopolis.news