logo
28/03
27/03
26/03
25/03
22/03
2 ...

Били по голові сокирою та вимагали гроші: на Львівщині затримали зловмисників, причетних до розбійного нападу

19-01-2021 14:461155

Били по голові сокирою та вимагали гроші: на Львівщині затримали зловмисників, причетних до розбійного нападу
Фото: Нацполіції України у Львівській області

Нападники нанесли жертві кілька ударів сокирою, заволоділи його грошима та мобільним телефоном.

Як встановили співробітники Золочівського відділу поліції, 18 січня близько 16.00 поблизу магазину в одному з сіл району двоє чоловіків напали на 47-річного жителя міста Золочів, побили його, вимагаючи гроші, після чого повели жертву до помешкання одного з нападників, повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

 У будинку зловмисники продовжили вимагати у чоловіка гроші, завдали йому кілька ударів сокирою та заволоділи коштами у сумі 700 гривень і мобільним телефоном. У подальшому медики діагностували у потерпілого, зокрема, «струс головного мозку, перелом кісток носа та січену рану голови».

До розкриття злочину були задіяні слідчо-оперативна група, екіпажі сектору реагування патрульної поліції, експерти-криміналісти, оперативники кримінальної поліції та співробітники інших служб територіального підрозділу поліції. Проведеними заходами правоохоронці встановили, що до скоєння злочину причетні двоє місцевих мешканців віком 28 та 32 роки.

За фактом слідчі Золочівського відділу поліції, за процесуального керівництва Золочівської місцевої прокуратури відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання - позбавлення волі на строк від семи до десяти років із конфіскацією майна.

Зловмисники затримані в порядку ст.208 Кримінального процесуального кодексу України, невдовзі суд обере їм запобіжні заходи.

Досудове розслідування триває.

 Leopolis.news