logo
23/04
22/04
21/04
19/04
17/04
16/04
2 ...

Голова ОБСЄ відвідає завтра заблокований КПВВ «Золоте»

19-01-2021 17:201201

Голова ОБСЄ відвідає завтра заблокований КПВВ «Золоте»
Фото: anfrussian.com

У четвер, 20 січня, у рамках візиту до України голова ОБСЄ, міністерка закордонних справ Королівства Швеція Анн Лінде разом із міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою відвідає район проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі, зокрема – КПВВ «Золоте», робота якого, фактично заблокована з 10 листопада.

Про це під час пресконференції заявив глава МЗС України, інформує УНН.

«Завтра Анн і я перебуватимемо на Донбасі, в районі проведення ООС. Ми відвідаємо КПВВ «Золоте» й на власні очі зможемо ознайомитися з ситуацією й з тими проблемами, які потребують вирішення», – зазначив Кулеба.

Також міністр наголосив, що Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні має “мандат” на всю територію держави.

«І вже перезріло питання започаткування дистанційного моніторингу ситуації в Криму. СММ ОБСЄ має можливості для запуску такого моніторингу. І здійснювати дистанційний аналіз ситуації в окупованій автономній республіці Крим та Севастополі», – додав очільник МЗС.

Він також проінформував колегу про розвиток ініціативи «Кримська платформа» і підтвердив запрошення Швеції приєднатися до цієї ініціативи.

Нагадаємо, що на цей час у районі проведення операції Об'єднаних сил на Донбасі проросійські бойовики продовжують блокувати роботу п'яти пунктів в'їзду-виїзду, серед яких і «Золоте».

Раніше Кулеба висловив сподівання, що головування Швеції в Організації з безпеки і співробітництва в Європі відіграє позитивну роль у поверненні Російської Федерації до конструктивної роботи в Тристоронній контактній групі. 

Leopolis.news