logo
25/04
24/04
23/04
22/04
21/04
19/04
2 ...

Офіс генпрокурора відкрив провадження щодо Дубінського

19-01-2021 16:321896

Офіс генпрокурора відкрив провадження щодо Дубінського

Офіс генерального прокурора відкрив провадження щодо народного депутата із фракції «Слуга народу» Олександра Дубінського щодо легалізації майна, одержаного злочинним шлихом, та несплату податків за заявою «Центру протидії корупції».

 

Відповідні документи оприлюднив «Центр протидії корупції».

«Офіс Генерального прокурора відкрив провадження щодо народного депутата від партії «Слуга народу» Олександра Дубінського. Раніше Центр протидії корупції звернувся до ОГП із заявою про злочин щодо Дубінського. Так, спершу Офіс Генпрокурора відмовлявся розслідувати імовірні злочини Дубінського, однак Печерський районний суд Києва зобов’язав внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та почати розслідування», – кажуть у ЦПК.

За інформацією, яка викладена у повідомленні про початок досудового розслідування, Офісом Генпрокурора на підставі ухвали Печерського райсуду за фактами, викладеними в заяві ЦПК, внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато два кримінальних провадження за ч.1 ст.212 Кримінального кодексу та ч.1 ст.209 КК України. Зазначені статті стосуються ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) та легалізації (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом.

Як повідомляли, 11 січня Управління контролю за іноземними активами (OFAC) Міністерства фінансів США запровадило санкції проти семи людей та чотирьох організацій, які є частиною пов’язаної з Росією мережі закордонного впливу. Американська влада вказує на причетність до цієї мережі українського народного депутата Андрія Деркача, якого Вашингтон називає «російським агентом».

Під санкції потрапили народний депутат України зі «Слуги народу» Олександр Дубінський, колишній народний депутат Олександр Онищенко, колишній прокурор Костянтин Кулик, помічники Деркача Антон Симоненко та Дмитро Ковальчук, колишній працівник посольства США в Україні Андрій Теліженко та політолог Петро Журавель.

Сам Дубінський запевняє, що ніколи не втручався в американські вибори і не мав стосунку до оприлюднення «плівок Деркача».

А керівництво парламентської фракції «Слуг народу» каже, що у партії наразі зайняті більш нагальними питаннями, ніж реагувати на цю ситуацію.

В Офісі Зеленського лише за кілька днів після появи цієї інформації відреагували

Leopolis.news