logo
19/04
18/04
2 ...

На Закарпатті обговорили напрямки взаємодії Єврорегіон «Карпати-Україна»

20-01-2021 20:561105

На Закарпатті обговорили напрямки взаємодії Єврорегіон «Карпати-Україна»

Виконавча директорка Асоціації Єврорегіон «Карпати-Україна» Галина Литвин зустрілась з головою Закарпатської обласної ради Олексієм Петровим та іншими посадовцями, які є партнерами секторальної підтримки регіонального розвитку, що реалізовувалися торік та реалізовуватимуться у 2021 році на території Карпатського регіону за підтримки профільного міністерства.

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

На зустрічі обговорили, зокрема,  про умови конкурсу ініціатив місцевих карпатських громад, спільні проекти транскордонної співпраці та секторальної підтримки регіонального розвитку за участі інституцій із Закарпаття. Поза увагою не залишили потребу в навчанні територіальних громад основам проектного менеджменту.  

«Спільно з колегами з чотирьох Карпатських областей, – зазначила Галина Литвин, – цього року на території Карпатського регіону розпочнемо реалізацію чотирьох нових проектів. Цим самим продовжимо попередні напрацюванні у сфері спільних ініціатив. А тепер у ході зустрічі погодили нові напрямки. Це, зокрема, безпека громад і збереження дерев‘яної сакральної спадщини, інші теми, які важливі для усіх Карпат».

Завдання та терміни відбору заявок на конкурс проектів ініціатив місцевих гірських  громад визначені. Асоціація Єврорегіон «Карпати-Україна», за словами Галини Литвин, продовжує працювати на розвиток українських Карпат. 

. Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news