logo
28/03
27/03
2 ...

У ДПС нагадали про граничні строки подання декларації

21-01-2021 14:521369

У ДПС нагадали про граничні строки подання декларації
Фото: hromadske.ua

З початком 2021 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2020 році.

Про це повідомляє ГУ ДПС України у Львівській області.

Для ФОП, які перебувають на загальній системі оподаткування- останнім днем подання декларації є 09.02.2021 року. Такі ФОП у декларації поряд з доходами від підприємницької діяльності мають зазначити інші доходи з джерел їх походження з України, та іноземні доходи.

Для громадян, які зобов’язані згідно з ПКУ подати податкову декларацію, і особи, які проводять незалежну професійну діяльність. Останнім днем подання декларації є 30.04.2021 року.

Для фізичних осіб-платників податків-резидентів, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, подають декларацію не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду. 

З метою реалізації права на податкову знижку декларація подається по 31 грудня 2021 року.

Якщо  останній день строку подання Декларації припадає на вихідний або святковий день, то останнім днем строку вважається операційний (банківський) день, що настає за вихідним або святковим днем.

За вибором платника податку декларацію можна  подати в  один з таких способів:

- Особисто за місцем своєї податкової адреси особисто або уповноваженою на це особою.

- Надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення -  зробити це необхідно за п’ять днів до закінчення граничного строку.

- В електронному вигляді  - через Електронний кабінет платника.

На офіційному вебпорталі ДПС  в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» створено електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи» - цей сервіс дає змогу заповнити декларацію та  надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді з копіями первинних документів, зокрема, для отримання податкової знижки.

Leopolis.news