Україна ініціює дебати у ПАРЄ про порушення Росією прав людини у Криму

http://leopolis.news/post/36046/ukrana-iniciyue-debaty-u-pare-pro-porushennya-rosieyu-prav-lyudyny-u-krymu

21/01/2021

Про це повідомив генеральний секретар ПАРЄ Войцех Савицький, представляючи проект порядку денного зимової пленарної сесії Асамблеї, яка пройде 25-29 січня у Страсбурзі, передає Укрінформ.

«Українська делегація ініціювала дебати із загальних питань про порушення прав людини у Криму та місті Севастополі», – заявив генсек ПАРЄ.

Формат дебатів із загальних питань не передбачає ухвалення резолюції.

Окрім цього, Азербайджан вніс запит про проведення дебатів з питання утримання військовополонених після завершення збройного конфлікту у Нагірному Карабаху.

Під час зимової сесії ПАРЄ за терміновою процедурою також можуть (у разі остаточного схвалення) відбутися дебати і ухвалення резолюцій щодо арешту і затримання російського опозиційного політика Олексія Навального; про погіршення ситуації у Білорусі.

Окрім цього, російська делегація ініціювала розгляд питання про «заборону російської мови, а також інших мов національних менших в Україні».

Зимова сесія ПАРЄ відбудеться 25-29 січня у «гібридному» форматі. Делегати можуть бути фізично присутні у Страсбурзі або взяти участь у роботі дистанційно.

Leopolis.news