logo
28/03
27/03
26/03
25/03
24/03
2 ...

Навчання у школах Львівщини розпочнеться з понеділка

22-01-2021 15:441202

Навчання у школах Львівщини розпочнеться з понеділка
Фото: osvita.ua

Департамент освіти учора розіслав листа у всі відділи освіти територіальних громад і районів області із рекомендаціями щодо початку очного навчання із понеділка. У тих школах, де є інфіковані діти чи педагоги, відповідно до рішень педагогічних  рад, навчання продовжиться дистанційно.

Про це сьогодні розповів директор департаменту освіти та науки Львівської ОДА Олег Паска, передає пресслужба ЛОДА.

«Розуміючи, що Уряд планує запровадити локдаун, ми одразу запропонували закладам освіти продовжити перше півріччя щонайменше до 5 січня, аби канікули співпали із періодом локдану. В такий  спосіб ми хотіли зменшити час на відділене навчання, адже ефективність відділеного навчання не є такою доброю, якою має бути», - наголосив Олег Паска.

В цьому контексті департамент останні пів року працює над підвищенням вмінь вчителів організовувати дистанційне навчання.

«Цього року ми теж працюватимемо над тим, аби педагоги вміли працювати із різними платформами. З 35 тисяч вчителів нам вдалось навчити лише півтори тисячі, і ми свідомо того, що цей вкрай малий показник. Сподіваємось, що ковід мине, але так чи інакше будуть сезонні епідемії, і навики організації дистанційного навчання завжди стануть у нагоді. Аби діти не втрачали час, вчителі мають володіти платформами і переходити при потребі на віддалене навчання», - зазначив директор департаменту освіти

Санітарні вимоги у школах залишаються ті самі. Окрім того, школи наприкінці грудня отримали дезінфікуючі засоби. Впродовж січня їх не використовували, тож закуплених засобів вистачить приблизно на три місяці.

Вища освіта буде вчитись відповідно до рішення вчених рад. Переважна більшість, за попередніми даними, виходять або на очну форму, або на змішану форму навчання.

Leopolis.news