logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

СБУ викрила потужне угруповання, яке системно займалось наркобізнесом (ФОТО)

22-01-2021 18:061889

СБУ викрила потужне угруповання, яке системно займалось наркобізнесом (ФОТО)

Фігуранти, серед яких були мешканці Львівської та Дніпропетровської областей, контрабандою переміщували наркотичні засоби, психотропні речовини, їх аналоги та прекурсори з країн Західної Європи через митні пости Галицької митниці Держмитслужби.

 

Як інформує пресслужба Львівської обласної прокуратури, при цьому вони використовували сховища та інші засоби та способи, що утруднюють їх виявлення, шляхом приховування від митного контролю. Окрім того, ділки налагодили системне виробництво наркотичних засобів з метою подальшого збуту. 

Під час обшуків на території Львівської та Дніпропетровської областей в порядку ст. 208 КПК України затримано трьох фігурантів віком 26 – 38 років. Також виявлено та вилучено, серед іншого, наркотичні засоби та психотропні речовини вагою понад 2 кг, більше як 1 тис. таблеток зі вмістом прекурсорів, 35 пакетів із канабісом, грошові кошти на суму понад 9 тис. дол. США та близько 200 тис. грн, 2 одиниці зброї, лабораторне обладнання та приладдя для виготовлення наркотичних засобів, мобільні телефони, записи чорнової бухгалтерії.

Лабораторія діяла щонайменше протягом року, щомісяця виготовляючи понад 10 кг метамфетаміну, що за цінами «чорного ринку» становить понад 8 млн грн. 

На цей час чотирьом фігурантам повідомлено про підозру за ч.2 ст.307 КК України, вирішується питання про обрання їм запобіжних заходів та вживаються заходи до встановлення інших співучасників. 

Протиправну діяльність (ч.1 ст.14 – ч.1 ст.305, ч.2 ст.15 – ч.1 ст.305, ч.2 ст.307, ч.2 ст.311 КК України) викрили за результатами заходів, вжитих Львівською обласною прокуратурою спільно із співробітниками СВ УСБУ у Львівській області, ГУ БКОЗ СБУ та ГВ БКОЗ СБУ у Львівській області із залученням спецпідрозділу «Альфа», в рамках кримінального провадження за фактами контрабанди наркотичних засобів та незаконного зберігання, пересилання з метою збуту, виготовлення, а також збуту особливо небезпечних наркотичних засобів та психотропних речовин. 

Санкції інкримінованих статей передбачають максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 6 до 10 років з конфіскацією майна. 

За інформацією УСБУ у Львівській області, у ході проведення багатоетапної спецоперації оперативники спецслужби встановили, що зловмисники належать до однієї з гілок так званого злочинного угруповання «Двадцятівські». «Філія» діє на території Кривого Рогу, де зловмисники організували нарколабораторію з виготовлення психотропної речовини метамфетамін. Для забезпечення безперервної діяльності нарколабораторії ватажки угруповання налагодили канал контрабандних поставок прекурсору псевдоефедрин з однієї з суміжних країн.

 

В Україну прекурсор зловмисники переправляли приховуючи його у продуктах харчування. Потім частину виготовленого метамфетаміну збували на території Дніпропетровської, Львівської, Миколаївської, Кіровоградської та інших областей, а також контрабандою переміщували за кордон для подальшого збуту на європейському ринку. За оперативною інформацією, нарколабораторія діяла щонайменше протягом року, і щомісяця виготовляла понад 10 кілограмів метамфетаміну вартістю за цінами чорного ринку понад 8 мільйонів гривень.

 

Leopolis.news