logo
18/04
17/04
2 ...

У зону ООС доставили гуманітарну допомогу з Латвії (ФОТО)

24-01-2021 11:361284

У зону ООС доставили гуманітарну допомогу з Латвії (ФОТО)
Фото: ООС

Протягом останніх шести років Збройні Сили Латвійської Республіки допомагають українцями, які потерпають від російської агресії на Донеччині та Луганщині. Новий, 2021-й рік не став винятком, і латвійці знову направили в Україну тони гуманітарного вантажу, який було зібрано силами волонтерських організацій Латвії, Естонії, Литви та Фінляндії.

Про це повідомляє пресцентр ООС.

Це вже 21-й латвійський вантаж, що доставляють та передають жителям прифронтових населених пунктів Донбасу військовослужбовці Збройних Сил України та Національної гвардії України. Вантаж здебільшого складається з текстилю, теплих речей, взуття та іграшок для маленьких мешканців району.

Перед передачею вантажу у Луганській обласній державній адміністрації відбулася робоча зустріч делегації Посольства Латвійської Республіки в Україні з керівником Луганської ОДА, представниками Об’єднаних сил, а також Національної гвардії України на чолі з начальником служби військового духовенства управління по роботі з особовим складом департаменту персоналу ГУ НГУ полковником Олександром Іздебським.

Присутні обговорили порядок передачі гуманітарної допомоги та подальший розвиток взаємовідносин між Луганською областю та Латвійською Республікою, а також обмін досвідом у різноманітних сферах. Також приділили увагу розвитку освіти, реабілітації дітей та створенню спільних підприємств.

«Загалом, з 2016 року у співпраці з Посольством Латвії ми переправили до Донецької та Луганської областей близько 300 тон гуманітарного вантажу», – розповів начальник служби військового духовенства головного управління Національної гвардії України.

За словами волонтерів, гуманітарна допомога розповсюдиться серед населення так званої «сірої зони».

Leopolis.news