logo
28/03
27/03
26/03
2 ...

Сьогодні – День зовнішньої розвідки України

24-01-2022 14:273881

Сьогодні – День зовнішньої розвідки України
Фото: ілюстративне

День зовнішньої розвідки України – свято, що відзначається в Україні 24 січня.

Цей день визначений 22 листопада 2018 року Президентом України Петром Порошенком.

Долучився до вітань і Президент Володимир Зеленський. 

«Сьогодні наша держава протистоїть вкрай небезпечним загрозам, зокрема загрозам суверенітету, територіальній цілісності та єдності. У цей вирішальний період надзвичайно важливу роль відіграє саме ефективна розвідка», – сказав Зеленський під час зустрічі зі службовцями СЗР з нагоди Дня зовнішньої розвідки України. 

Він відзначив роль СЗР у підготовці матеріалів з ключових аспектів безпеки, у супроводі переговорів у Нормандському форматі, Тристоронній контактній групі, газовій проблематиці, питаннях «Північного потоку – 2», забезпеченні консолідованої підтримки України з боку міжнародної спільноти. 

«Ми навчилися досить ефективно стримувати та протидіяти зовнішнім агресіям. Впевнений, настав час переходити до наступальних дій щодо відстоювання наших національних інтересів. Ви маєте досвід і можливості для втілення такої стратегії. Інтелект, здатність генерувати нешаблонні рішення для гострих проблем, відвага й самовідданість кожного розвідника мають і надалі залишатися дієвими інструментами для роботи на благо нашої держави», – переконаний Зеленський. 

Голова Служби зовнішньої розвідки України Олександр Литвиненко подякував Президенту за увагу до СЗР та її підтримку. Запевнив, що розвідники й надалі робитимуть усе можливе, щоб забезпечити вище керівництво країни якісною та оперативною інформацією. 

Зеленський вручив розвідникам високі державні нагороди та сертифікати на житло.

Leopolis.news