logo
18/04
17/04
16/04
15/04
13/04
2 ...

У Раді пропонують обирати ректорів вишів у два тури

24-01-2021 15:191087

У Раді пропонують обирати ректорів вишів у два тури
Фото: oneu.edu.ua

Парламентський Комітет з питань освіти і науки рекомендуватиме Верховній Раді прийняти закон, який уточнює процедуру виборів керівника закладу вищої освіти та запроваджує механізм проведення другого туру виборів ректорів.

Відповідний законопроєкт схвалений на засіданні профільного комітету Верховної Ради, повідомляє osvita.ua.

За словами голови комітету Сергія Бабака, основна ідея законопроєкту полягає у тому, щоб розбити вибори ректора на два тури.

Зокрема, згідно з нормами законопроєкту обраним керівником закладу вищої освіти вважатиметься кандидатура, яка набрала більше 50% голосів осіб, які мають право брати участь у виборах, а у разі проведення другого туру – більше 50% голосів осіб, які взяли участь у голосуванні.

Якщо у виборах взяли участь два і більше кандидатів, і жоден з них не набрав більше 50% голосів, на сьомий календарний день після проведення першого туру має бути проведений другий тур виборів.

«Комітет рекомендує прийняти законопроект щодо забезпечення процедури обрання керівника закладу вищої освіти №4489-1 за основу», – йдеться у рішенні парламентського Комітету з питань освіти і науки.

Leopolis.news