logo
01/05
30/04
29/04
27/04
26/04
2 ...

Для вчителів української, які викладають у класах із мовами навчання нацменшин, організували безкоштовні онлайн-курси

25-01-2021 19:121450

Для вчителів української, які викладають у класах із мовами навчання нацменшин, організували безкоштовні онлайн-курси
Фото: life.pravda.com.ua

Міністерство освіти і науки спільно з Проєктом фінської підтримки реформи української школи «Навчаємось разом» («Learning Together») запустили безкоштовний онлайн-курс «Викладання української в класах із навчанням мовами національних меншин».

Про це повідомляє пресслужба Міносвіти.

Перші два модулі курсу вже доступні за посиланням. Онлайн-курс допоможе знайти відповіді на питання:

Онлайн-курс «Викладання української в класах із навчанням мовами національних меншин» є безкоштовним. Він складається з 6-ти модулів, додаткових матеріалів, тестів і практичних завдань. Усі слухачі, які пройдуть його до кінця та успішно складуть фінальне тестування, отримають сертифікат.

як підготуватися до початку вивчення мови;

які фактори впливають на засвоєння другої мови;

якими є особливості планування навчання з фокусом на учня;

як виконати вимоги до обов’язкових результатів навчання.

Курс присвячено, зокрема, особливостям викладання української мови для учнів закладів загальної середньої освіти з навчанням мовами національних меншин. Так, за допомогою курсу слухачі навчаться правильно організувати навчання, обирати ефективну стратегію планування уроків, створювати сприятливе середовище для вивчення другої мови, а також працювати з викликами, із якими щодня стикаються учителі таких закладів.

Курс розроблений проєктом «Навчаємось разом» спільно зі студією онлайн-освіти EdEra за фінансової підтримки Європейського Союзу й Міністерства закордонних справ Фінляндії та підтримки Міністерства освіти і науки України.

Нагадаємо, Фінляндія є ключовим партнером у розвитку освітніх ініціатив, а фінський досвід є взірцем для шкільної реформи в Україні. Про це заявив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом України у Фінляндській Республіці Ольгою Дібровою.

Leopolis.news