logo
16/04
15/04
12/04
2 ...

Міжнародна фінансова корпорація надасть Укргазбанку €30 млн позики

25-01-2021 20:361291

Міжнародна фінансова корпорація надасть Укргазбанку €30 млн позики

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) надасть АБ «Укргазбанку» позику на загальну суму 30 млн євро з можливістю подальшої конвертації у статутний капітал.

 

Про це розповів Президент Володимир Зеленський під час виступу на церемонії підписання відповідного меморандуму між Міністерством фінансів України, IFC та Укргазбанком, повідомляє «Укрінформ».

«Варто відзначити ефективну на скоординовану співпрацю уряду та Міжнародної фінансової корпорації, результатом якої є наша з вами зустріч і підписання угоди між Міжнародною фінансовою корпорацією та Укргазбанком щодо надання позики у розмірі 30 млн євро з можливістю подальшої конвертації у статутний капітал», – сказав глава держави.

За його словами, підписання меморандуму є не лише першим потужним реалізованим кроком, що наближає Україну до стратегічної мети щодо скорочення державної частки у банківському секторі України, а й підтвердженням ефективності впроваджених впродовж останніх років реформ у цій сфері.

Водночас Президент підкреслив, що реформа державного банківського сектору дійсно є однією з ключових передумов для зміцнення стійкості фінансової системи нашої незалежної прекрасної України та зростання її кредитного й інвестиційного потенціалу.

«Це сприятиме пришвидшенню досягнення європейських стандартів на фінансових ринках, зростанню української економіки, забезпеченню макрофінансової стабільності та покращенню добробуту населення України», – запевнив Зеленський.

Раніше перший заступник голови Національного банку Катерина Рожкова повідомила, що на початку 2021 року відбудеться закриття угоди з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) щодо входження в капітал державного "Укргазбанку". За її словами, це знакова подія для банківського ринку України. По-перше, такі стратегічні інвестори востаннє входили у наші банки наприкінці 2015 року, коли ЄБРР став акціонером «Райффайзен Банку Аваль». По-друге, держава завдяки угоді з IFC доведе задекларований намір — зменшити свою роль у банківському секторі.

 

Leopolis.news