logo
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

Лікарня швидкої допомоги придбає у тендерного новачка харчування хворих на 2,4 млн грн

26-01-2021 11:101152

Лікарня швидкої допомоги придбає у тендерного новачка харчування хворих на 2,4 млн грн
Фото: ілюстративне

Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги Львова замовить послуги з харчування хворих приблизно на 18 млн грн. Одну із закупівель здійснили без аукціону, за переговорною процедурою, а її вартість становить 2,43 млн грн. Постачальником їжі стане ТОВ «Фудіцина».

Про це повідомляють «Наші гроші. Львів».

Інший тендер на 15,5 млн грн наразі ще триває і перебуває на стадії подання пропозицій.

Як пояснила речниця лікарні Христина Каспшишак, частину коштів витратять без проведення конкурсу, аби забезпечити безперервне харчування пацієнтів, поки триває проведення тендеру. Орієнтовно такі торги тривають 2,5 місяці з дати оголошення.

За прямим договором, укладеним із ТОВ «Фудіцина», передбачено харчування на 48,6 тис. ліжко-днів. За даними НСЗУ, у лікарні швидкої допомоги зараз є 1 282 ліжка. Тобто при максимальній заповненості лікарні цих коштів вистачить на 40 днів.

Усього передбачено 10 різних типів дієт: для пацієнтів без протипоказань, для хворих на COVID-19, зондове харчування і т.д. Ціна такого харчування становить від 53 до 115 грн за добу в залежності від типу дієти.

Також Христина Каспшишак розповіла, що раніше харчування хворих проводилось працівниками харчоблоку лікарні, але адміністрація лікарні отримувала багато скарг. Саме тому вирішили використовувати послуги аутсортингових компаній як і багато інших лікарень.

Сам харчоблок лікарні з 20 січня перейшов у оренду іншої компанії — ТОВ «Хелсі смарт фуд» за 102 тис. грн. Обов’язковою умовою є проведення ремонту. Як пояснили в лікарні, це зробили для ефективного використання нежитлових приміщень.

На запитання, чи вже проведений конкурс на оренду харчоблоку не створить перевагу для ТОВ «Хелсі смарт фуд» у відкритих торгах на харчування хворих, Христина Каспшишак сказала, що «укладуть договір із будь-яким учасником, який виконає усі вимоги, прописані у тендерній документації та запропонує найнижчу ціну».

Вже після отримання коментаря «Наші гроші. Львів» виявили, що у грудні «Фудіцина» також взяла в оренду приміщення в лікарні для розміщення їдальні – це підвал на 192 кв. м за 14,4 тис. грн.

Про постачальника

ТОВ «Фудіцина» зареєстроване у Києві, а його власницею є Тетяна Коваль. Вона також є співвласницею іншої компанії – ТОВ «Бюро фармації та медицини», а також головою спілки «Академія харчування пацієнтів». Це єдине замовлення, яке отримала компанія в Prozorro.

Співвласницею ТОВ «Хелсі смарт фуд», яке має досвід в закупівлях, раніше також була Тетяна Коваль. Тепер же фірма належить Олександру Бондаренку і Віктору Косарчуку.

Leopolis.news