logo
18/04
17/04
2 ...

На Львівщині 39 осіб отримали статус жертв торгівлі людьми

26-01-2021 12:06947

На Львівщині 39 осіб отримали статус жертв торгівлі людьми
Фото: UkrMedia

Станом на 01.01.2021, за поданням обласної державної адміністрації Міністерством соціальної політики України статус особи, постраждалої від торгівлі людьми, надано 39 громадянам Львівської області. З них: 10 - жінки, 26 - чоловіки, 3 - діти (2 дівчинки, 1 хлопець). За формою експлуатації: 22 - трудова, 11 - сексуальна, 2 - продаж дитини, 4 - втягнення у злочинну діяльність.

Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

«Сьогодні торгівля людьми перестала сприйматися виключно у контексті сексуальної експлуатації жінок. Щороку виявлено все більше жертв саме трудової експлуатації. При цьому, як бачимо, у статистиці, серед постраждалих переважають чоловіки», - зазначає директор департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Наталія Кузяк.

Законодавством України таким особам гарантується комплексна допомога (психологічна, соціально-педагогічна, соціально-медична, юридична, допомога у працевлаштуванні та перекваліфікації тощо), виходячи з особистих потреб постраждалої особи, в тому числі й одноразова матеріальна виплата, яка станом на сьогодні становить 3 прожиткових мінімуми (для працездатних осіб - 6 810 грн).

Загалом, за даними Міністерства соціальної політики, в Україні статус особи, яка постраждала внаслідок торгівлі людьми у 2020 році, встановлено 134 особам.  Це явище є одним з найбільш масових порушень прав і свобод людини. На жаль, пандемія та карантинні обмеження лише «посприяли» збільшенню кількості наших співгромадян, які опинились в ситуації торгівлі людьми та експлуатації.

Роботу в цьому напрямку по Львівській області в межах компетенції здійснює департамент соціального захисту населення облдержадміністрації. Так, за інформацією департаменту, минулого року 8 осіб отримали статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми. Всі особи - чоловіки.

У департаменті нагадують, консультацію з питань протидії торгівлі людьми можна отримати, звернувшись до громадської організації «Центр «Жіночі перспективи» за телефоном: (032) 295-50-60; на Національну безкоштовну гарячу лінію з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів 0(800)-505-501 (зі стаціонарних телефонів) та 527 (з мобільних телефонів); гарячу лінію Міністерства закордонних справ України для громадян України, які опинилися в надзвичайних ситуаціях за кордоном (044) 238 16 57.

Leopolis.news