logo
19/04
17/04
16/04
15/04
12/04
11/04
2 ...

Самбірська міськрада вимагає скасувати підвищення комунальних тарифів

26-01-2021 15:133380

Самбірська міськрада вимагає скасувати підвищення комунальних тарифів

Сьогодні на четвертій сесії Самбірської міської ради депутати, враховуючи інтереси своїх виборців та широкий суспільний резонанс, прийняли колективне звернення до Президента України, ВРУ та Кабінету Міністрів України щодо чергового та необґрунтованого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

 

Про це повідомив кореспондент Leopolis.news

У прийнятому документі наголошується, що ухвалене рішення Урядом та Національною комісією призвели до значного підвищення вартості газу та енергоносії для населення. У той же час зменшено видатки на виплату пільг і житлових субсидій. А це у свою чергу призвело до погіршення соціально-економічного становища самбірчан та громадян України загалом.

Депутати вважають, що українська держава володіє достатнім потенціалом щодо повного забезпечення себе і насамперед населення природним газом власного видобутку. Це ж стосується і виробництва електроенергії. Однак через неправильні підходи та невміле управління енергоресурсами, а відтак безпідставне підвищення на них тарифів, вже спровокували масове перекриття доріг та інших акцій протесту.

Самбірська міська рада виступає проти зростання цін на природний газ та електроенергію, підвищення вартості на транспортування, розподіл блакитного палива. Просить центральні органи влади України терміново відмінити існуючі тарифи та не допустити подібного в майбутньому. А разом з тим впровадити механізм захисту малозабезпечених громадян через виплату субсидій, обсяг яких мають бути збільшені у Державному бюджеті.

Микола СЕНЕЙКО, для Leopolis.news