logo
29/03
28/03
27/03
26/03
25/03
2 ...

У Польщі відкрили доступ для працевлаштування медиків з України: як це зробити

27-01-2021 14:161323

У Польщі відкрили доступ для працевлаштування медиків з України: як це зробити
Фото: Укрінформ

У Польщі, з 30.12.2020 р. набрав чинності закон, що полегшує працевлаштування медичного персоналу з країн, які за межами Європейського Союзу, в тому числі з України.

На Урядовому сайті РП  оприлюднена інформація про правила подання заяв на отримання віз іноземцями, які мають намір працювати за такими напрямами, як лікар, стоматолог, медсестра, акушерка або фельдшер на території Республіки Польща.

Відповідно до вимог закону, медичні працівники повинні мати мінімум три роки досвіду роботи лікарем-спеціалістом протягом останніх п’яти років, право залишатися в Польщі та подати декларацію про знання польської мови. Право на практику буде обмежене п’ятьма роками й поширюватиметься лише на певний медичний заклад, який бажає найняти лікаря, та конкретний обсяг діяльності. 

Лікарі, що не входять до ЄС, будуть зобов’язані працювати впродовж 1 року під наглядом опікуна польського медичного закладу, який є лікарем зі спеціалізацією II ступеня або званням спеціаліста. На підставі рішення Міністра право на заняття професією надаватиме окружна медична рада.

З детальною інформацією можна ознайомитися тут.

Leopolis.news